Bak, Rize Yenişehir Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rize Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği '2. Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı.

Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, icazet töreninin ilkine de katılma şansı bulduğunu ve törenin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İcazet töreninin ikincisinde 54 Kur'an kursundan 304 hafızın icazet alacağını ifade eden Bak, 'Kur'an'ı ezberleyip okuyan kişi Allah katında seçkin meleklerle birlikte olacaktır. Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' hadislerini anımsattı.

Bak, çok önemli bir tablonun yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

'Ülkemizin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı var. Bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördük. Şair ne güzel söylemiş, 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar/ Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var/ Ulusun, korkma nasıl böyle bir imanı boğar/ Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' Kur'an'ı okuyup anlamak ne güzel. Bizim rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamak ne güzel.'

Bolu'da Samanlık ve Traktör Alev Alev Yandı Bolu'da Samanlık ve Traktör Alev Alev Yandı

Kur'an'ı ezberleyen hafızların artık manalarını anlayarak anlatmaları gerektiğine vurgu yapan Bak, 'Hocalarımıza, hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kur'an dinleyenlere ve çocukların yetişmesine emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu.

Programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile İl Müftüsü İsmail Yalçın da katıldı.

Bakan Bak daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Burada halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bak, ekiple bir süre horon oynadı.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik'ten brifing de alan Bakan Bak, yaz spor okullarındaki sporcuları da ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi