Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere güvendiklerini ve bakanlık olarak gençliğin emrinde olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz' sözünü hatırlatan Bakan Osman Aşkın Bak, bu gençlik ile 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti.
Bakan Osman Aşkın Bak, Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Eskilerin İddiası Yeni Neslin İhyası' projesinin, Keçiören Ihlamur Kasrı'nda gerçekleştirilen açılışına katıldı.
'Bizim Davamızın Yükünü Taşımak Kolay Değil'
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerin, sporla, eğitimle, kültürle bir arada olabilmesi için gençlik programlarına destek verdiklerini anlatan Bakan Osman Aşkın Bak, şöyle konuştu:
'Biz, gençlerin sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal faaliyetlerde yer almasını arzuluyoruz ve önemsiyoruz. Gençlerimizin toplumla iç içe ve topluma dokunarak, hayatı öğrenerek, yaşayarak, sorumluluk alarak yetişmesini istiyoruz. Bizim davamız zor bir dava. Bu davanın yükünü omuzlarımızda taşımak kolay değil. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tanımladığı üzere davamız ağır ve sorumluluk istiyor. Bu davada yük ve sorumluluk alarak birçok şeyden vazgeçecek dava adamlarına ve gençlere ihtiyacımız var. İletişim çağındayız ve sosyal medya ile internet etkin kullanılıyor. Ama biz, insanlara dokunarak yapılan diyalogdan yanayız. Dokunmadan hissedemezsiniz, anlayamazsınız. Gitmeden, görmeden, yaşamadan ve kendinizi onların yerine koymadan algılayamazsınız.'
'Gençlerimiz Hayal Kurmalı ve Hayallerinin Peşinde Koşmalı'
Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çeken Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Bu coğrafyada geleceğimiz olan gençlerimizin, bölgedeki gelişmelerden dertli olması gerekiyor. Dertli insanlara ihtiyacımız var. Görüyoruz ki, bir kişi bile davasında onlarca hatta yüzlerce kişiye etki edebiliyor. Gençler olarak hayatınızda birinci kuralınız hayalinizin olmasıdır. Hayal kurmadan nereye gideceğinizi bilemezsiniz, mümkün değil' diye konuştu.
Bakan Osman Aşkın Bak, 12 yaşından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğunu anlatırken, 'Sayın Cumhurbaşkanımız ile Kasımpaşa'dan komşuyduk ve bundan dolayı çok şanslıydım. Biz sporcuyduk ve bizi spor kulübüne götürürdü, kendisi de başarılı bir sporcuydu. Onun yanında siyaseti takip ederdik. Lisede, üniversitede başarılı bir öğrenciydim ve çevreme etkim vardı. Her birinizin çevreye etkisi olması lazım. Teknik Üniversiteyi bitirdikten sonra o dönem Sayın Cumhurbaşkanıma, yurtdışına giderek yabancı dil öğrenmek istediğimi ve kendimi geliştirmek istediğimi söyledim. Tabi o zaman bu kadar imkan yok. Yurtdışına gittiğimde yeni bir lisan öğrendim, master yaptım, mücadeleyi öğrendim ve oradaki çevreyi gördüm. Ülkeme döndüğümde doktora yaptım, akabinde üniversitede hocalık yaptım. Sporda gençlerle bir aradaydım. Gençlere dokunmanız ve onlara heyecan vermeniz gerekiyor' ifadelerini kullandı.
'Milletimizin Gücü, 15 Temmuz'da Tankın ve Silahın Gücünü Yenmiştir'
'Mücadelenin çok çetin olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz' sözünü yineleyen Bakan Osman Aşkın Bak, 'Üzerimize oynanan oyunları, yapılan saldırıları görüyorsunuz. 15 Temmuz'da meydanlarda bu millet ve gençler vardı. Milletin gücünün tankın ve silahın gücünü yendiğini söylediler. Bakan olmadan önce geçtiğimiz dönemde, NATO Parlamenter Asamblesi'nde Türk grup başkanı olarak görev yapıyordum. Tankı durdurmak için önüne yatan bir milletin nasıl bu tür şeyler yaptığını bana soruyorlardı. Şaşırıyorlardı. Bizim mayamız sağlam' diye konuştu.

Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi

'120 Bin Gencimizi Gençlik Kamplarımızda Ağırladık'
Bakan Osman Aşkın Bak, Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'ne sürekli proje başvurusu olduğunu, 500'e yakın projeye destek verdiklerini ve bunun sayısını arttıracaklarını vurguladı. Gençlerin, okullarında ve çevrelerindeki insanlarla çalışırken etkin olmaları, içlerine kapanmamaları ve sosyal olmaları tavsiyesinde bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, 'Spor kulüplerine katılarak, kültür, sanat ve tiyatro dallarında faaliyet göstererek çevre edinebilirsiniz. Bu çevre sizi belli noktalara taşır. Ülkemizin gelişmesi için bu tür sosyal yapılarda da güçlü olmamız gerekiyor. Gençler olarak hedefleriniz var ve bu hedeflere ulaşmanız için yolunuz lisan öğrenmekten geçiyor. Kitaplardan asla uzaklaşmayın, çok okumanız lazım. Toplumda bazı olayları yaşayarak öğrenmeniz lazım' dedi.
Bakan Osman Aşkın Bak, Bakanlık olarak geçtiğimiz yıl 120 bin genci, gençlik kamplarında misafir ettiklerini belirterek, 'Orada çeşitli etkinlikler ve programlar çerçevesinde bilgiler aktardık. Unutmayınız ki; sahip olduğumuz medeniyetin dünyada çok önemli bir yeri var ve bu medeniyetin ileri taşınması konusunda sizlere çok güveniyoruz' şeklinde konuştu.
'Gençlerimizin Emrindeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz' sözünü hatırlatan Bakan Osman Aşkın Bak, konuşmasını şöyle tamamladı:
'2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için çok çalışmalıyız. Üniversitede, çevremizde çok çalışmalı ve etkili olmalıyız. Gençlerimizi seviyoruz ve güveniyoruz. 'Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır, dünya sana düşman olsa da gençler senden yanadır, Türkiye senden yanadır ve millet senden yanadır.' Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletimize yaptığı liderlik ve gençlerimize verdiği önemden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Biz, büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye istiyoruz. Bu gençlikle beraber ülkemizi hep beraber geleceğe taşıyacağız. Bu topraklarda gençlerimizle beraber sonsuza kadar var olacağız. Çünkü bu gençlik bizimle beraber. Biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin emrindeyiz. Durmak yok, yola devam.'

Editör: Haber Merkezi