Bakan Bak, Esenler Belediyesi tarafından yürütülen 9. Defter Dağıtım Töreni'ne katılarak geri dönüşümden elde edilen gelirle alınan defterleri öğrencilere dağıttı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çağımızda çocukları tehdit eden, onları elimizden alan uyuşturucu illetiyle sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgularken, 'İşin başı aile, aileyle beraber eğitim, sonra spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, mahalli idareler hep beraber bunları kucaklayacağız. Bizim geleceğimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz' dedi.Esenler Belediyesince, geri dönüşümden elde edilen gelirle alınan defter ve tekerlekli sandalyeler, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın katılımıyla Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törenle dağıtıldı.Bakan Osman Aşkın Bak törende yaptığı konuşmada, Esenler'in 15 Temmuz gecesinde şanlı bir direniş gösterdiğini, Esenler halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara koşarak, milletin gücünün, silahın gücünü yendiğini gösterdiğini dile getirdi.

Karadeniz'de 'mavi yengeç' tehlikesi Karadeniz'de 'mavi yengeç' tehlikesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla okulların bahçelerine çocukların faydalanması için spor salonları yapacaklarını anlatan Bakan Bak, bu salonlardan halkın da faydalanacağını aktardı.Esenler Belediyesinin, 8 yıldır ilçede geri dönüşüm programını yürüttüğünü ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, 'Ben de Esenler'de ikamet ediyorum. Bizim de evde çöpler ayrılıyor ve geri dönüşümle öğrencilerimize defter olarak dönüyor' dedi.AK Parti hükümetleri zamanında başlatılan uygulama kapsamında eğitim kitaplarının öğrencilere dağıtıldığını belirten Bak, 'Ben kitap kuyruklarında çok zaman geçirdim. Kitapları bulamazdık. Kırtasiye kırtasiye dolaşırdık. Cağaloğlu'ndaki kitabevlerinin önündeki kuyruklarda beklerdik. Hamdolsun nerelerden nerelere geldik' diye konuştu.

'Bizim En Büyük Gücümüz Sizlersiniz'
Konuşmasında çocuklara da seslenen Bakan Bak, 'Birincisi derslerimize iyi çalışacağız. Bu ülkenin gelişmesi için bilim, mühendislik, kültür ve sanat adına yapılacak çok işimiz var. Bizim en büyük gücümüz, insan kaynağımız sizlersiniz. Biz de bu varoşlarda okuduk, çalıştık, iyi okulları kazandık, başarılı öğrenciler olarak mühendis olduk. Yurt dışında mastır, doktora yaptık. Siyasette yer aldık ama hiç şunu unutmadık biz bu sokaklardan geliyoruz, bu varoşlardan geliyoruz ve en önemli şey olarak da bu milleti, bu vatanı seviyoruz. Milletimize hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

'Bizim geleceğimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz'
Okul bahçelerine salon, mahallelere semt sahaları yapmaya devam edeceklerini, değişik spor alanlarındaki aktivitelere destek vereceklerini belirten Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:'Önemli biri sorunla karşı karşıyayız bugün, uyuşturucu. İki kademede görev düşüyor; birincisi ailelere görev düşüyor. Çocuklarımızı seveceğiz, okuldan gelince seveceğiz sarılacağız. Okul nasıl geçti soralım. Mesajlaşmayla değil. Aynı evdeyken bile mesajlaşıyoruz. Gidin çocuğunuza sarılın. Gününün nasıl geçtiğini sorun bunun sermayesi yok. Sevginin sermayesi yok, sadece sarılacaksın, koklayacaksın yavrunu ve ona öz güven verin. Uyuşturucuya bulaşmanın en büyük etkeni yalnızlık. Asla yalnız bırakmayacağız çocuklarımızı. Yalnız bıraktığımız zaman başka yerlere gidiyorlar. Okulda öğretmenlerimiz, çocuklarımızı sevgiyle donatacağız. Onlara hem eğitim öğretim vereceğiz hem de sevgiyle donatacağız. Vatan, millet aşkıyla, manevi ve kültürel değerlerle donatacağız. Biz onların sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayacağız. Belediye başkanlarımız parklar yapıyor, biz onlara oyun alanları oluşturacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile çağımızda çocuklarımızı tehdit eden, onları elimizden alan bu uyuşturucu illetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşin başı aile, aileyle beraber eğitim, sonra spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, mahalli idareler hep beraber bunları kucaklayacağız. Bizim geleceğimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz. Devlet olarak elimizden geleni yapacağız. O uyuşturucu tüccarlarına, geleceğimizi çalan, çocuklarımızı elimizden alan, onları bir boşluğa, suça iten, pençelerine alanlarla mücadele edeceğiz.'

Törende daha sonra geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 8'inci yılında 4 milyona ulaşan defterlerden 500 bini, ilçede eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrenciye dağıtıldı.
Öte yandan 'Okullar Arası Atık Pil Yarışması'nda en çok pil toplayan okullar program sonunda ödüllendirildi.
Daha sonra Bakan Bak ve beraberindekiler okul binasına geçerek, sınıflardaki öğrencilere geri dönüşümle elde edilen defterleri dağıttı.

Editör: Haber Merkezi