BAKANIN A TAKIMI RİZE İÇİN KOLLARI SIVADI
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize'ye gelen bakanlığın A takımında yer alan deneyimli kadro Rize'nin spor yatırımları için kolları sıvadı, işe koyuldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı …. Bakan Osman Aşkın Bak'ın temaslarda bulunduğu sırada projeler üzerinden Rize'deki spor yatırımlarını ele aldı. Rize'de yapımı planlanan futbol sahası başta olmak üzere mevcut spor tesislerini gözde geçiren yapılacak yeni spor tesislerini ele alan bakanlık heyeti tüm projeleri yakından inceledi. 6 yılla Türkiye'de en uzun süreli Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve ülkemize önemli spor tesislerinin kazandırılmasında büyük emeği bulunan Mehmet Baykan ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevini başarıyla yürüten ve Türk sporunu, spor yatırımlarını ve spor kulüplerini destekleyen Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu yılların verdiği bilgi birikimi ve tecrübeleri ile Bakan Osman Aşkın Bak'ın bakanlığı döneminde en büyük yardımcıları olacak.Rize'ye de büyük katkıları olması beklenen bakanlığın beyin takımı, bakan Osman Aşkın Bak'ın 3 günlük Rize ziyareti sırasında Rize'nin ihtiyaçlarını belirledi, eksikliklerin giderilmesi için işe koyuldu.

Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi

5 YILDA 92 MİLYONLUK DEV YATIRIM
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012'den bu yana kadar Rize'ye 92 Milyon 165 Bin TL'lik spor yatırımı yapıldı. Olimpik ve Kapalı iki adet Yüzme Havuzu, Merkez Sporcu Fabrikası, Çayeli, Güneysu ve Rize gençlik merkezleri, Hemşin, Pazar futbol sahaları, Salarha sporcu kamp merkezi 37'ye yakın spor tesisi Rize'ye kazandırıldı. Daha önceki dönemlerde il merkezlerinde yapılan spor tesisleri artık mahalle ve köylere kadar yayıldı. Bu kapsamda Rize ili ve ilçelerine bağlı köy ve mahallerde 11 adet semt sahası yapılarak hizmete açıldı. Spor tesis anlamında geçmişte büyük ihtiyaç duyan Rize son yıllarda yapılan yatırımlarla adeta spor şehrine dönüştü.

ÇELİK, PROJELERİ TAKİP EDEN İSİM OLDU
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın büyük destekleri ile Rize'ye kazandırılan projeleri yakından takip eden Rize Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Çelik, spor tesislerinin kısa zamanda hizmete sunulmasında önemli görev üstlendi.

Editör: Haber Merkezi