Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini devraldıktan sonra ilk kez gittiği memleketi Rize'de hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı. Rize'de düzenlediği basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla araması sonucu toplantıya bir süre ara veren Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemşehrilerine selamını iletti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlık görevini devraldıktan sonra ilk kez gittiği Rize'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon sürpriziyle karşılaştı. Rize'deki basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla araması sonucu toplantıya bir süre ara veren Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemşehrilerine selamını iletti.

Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini devraldıktan sonra ilk kez memleketi Rize'yi ziyaret etti. Trabzon havaalanında hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Osman Aşkın Bak, havaalanında kendisini karşılayan hemşehrileri ve Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile horon tepti.

Trabzon'dan karayolu ile memleketi Rize'ye geçen Bakan Osman Aşkın Bak, Derepazarı ilçesinde bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Osman Aşkın Bak, Samsun'da devam eden 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları ve Ankara'daki görüşmeler nedeniyle bakan olduktan sonra Rize'ye ilk kez gelebildiğini, heyecanlı karşılamadan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla aradı

Bakan Osman Aşkın Bak'ın basın toplantısı sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon sürprizi ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla araması nedeniyle toplantıya bir süre ara veren ve Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından açıklamalarına devam eden Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli hemşehrilerine selamlarını iletti.

'Cumhurbaşkanımız ile gurur duyuyoruz'

Rize'nin çayı ile meşhur olduğunu ve turizm ekseninde gelişmeye çalıştığını kaydeden Bakan Osman Aşkın Bak, 'Bu toprakların çocuğu Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman yaptığı projelerle buraları destekliyor. Onunla gurur duyuyoruz. Onun açtığı yolda yürümeye çalışıyoruz' dedi. Bakan Bak, Rizeli eski bakanlardan Hayati Yazıcı ve İmdat Sütlüoğlu'na da teşekkür etti.

'Biz bir ekibiz ve birlikte güçlüyüz'

Bakan Osman Aşkın Bak, bir ekip ruhu ile hareket ettiklerine işaret ederken, 'AK Parti'de 'ben' yok 'biz' var. Biz bir ekibiz ve birlikte güçlüyüz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, 'Biz bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz.' Yolumuza devam edeceğiz' şeklinde konuştu. Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sporu ve gençliği seven bir Cumhurbaşkanı'na sahibiz. Spora yapılan yatırımlar AK Parti döneminde ortada. Bu yatırımlar durmadan devam edecek. Özellikle uyuşturucu ile mücadele konusunda olsun, terörle mücadele sonrası Doğu ve Güneydoğu'da gençlere ulaşmak açısından olsun İçişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklarımız ile birlikte çalışmalar yürüteceğiz.'

Hafta başında ilk Bakanlar Kurulu toplantısına katıldığını anlatan Bakan Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıkları ile gençlere yönelik projeleri birlikte yürüteceklerini kaydetti.

Rize'de kayak merkezi çalışmasının devam ettiğine değinen Bakan Bak, kayak merkezinin takibini yürüttüklerini, bunun bir an önce hayata geçilmesi için çalışacaklarını vurguladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere büyük önem verdiğine işaret ederek, 'Onların bu ülkeyi seven, milli iradeye sahip, vatanını seven gençler olarak yetişmesi için birlikte çalışacağız. Rize güzel bir yer ve güzel şeyleri yapmak için birlikte çalışacağız' dedi.

3 Aylık Hamile Eşini Bıçaklayıp Öldürdü 3 Aylık Hamile Eşini Bıçaklayıp Öldürdü

' Türk sporu yoluna devam edecektir'

Açıklamalarının ardından Bakan Osman Aşkın Bak, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bakan Bak, A Milli Futbol Takımı'ndaki teknik direktör değişikliği ve tazminat maddesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

'Futbol Federasyonu özerk bir yapıya sahip. Kendilerinin yaptığı sözleşme de kendi aralarında yaptıkları bir imzadır. Çalışma ve protokoldür. Bu sorunları çözmek için Futbol Federasyonu ile Fatih Terim bir araya geldi. Bu sorunu kendi açılarından bir çözüme kavuşturdular. Bu krizi kendileri çözecektir. Bize düşen şudur; Fatih Terim, bu ülkede hem futbolcu hem teknik direktör olarak hem de yurt dışında çeşitli takımları çalıştırarak önemli başarılar elde etmiş bir teknik adamdır. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk sporu yoluna devam edecektir. Bu bir bayrak yarışıdır. Başka bir teknik adam gelecek. İnanıyoruz ki Türk futbolu bu süreçte yoluna devam edecek. Bizim söyleyeceğimiz bunlar. Diğer teknik konuları, Futbol Federasyonu ile Fatih Terim birlikte çözecektir.'

A Milli Takımı'nda teknik direktörlüğe kimin getirileceğinin sorulması üzerine ise Bakan Osman Aşkın Bak, 'Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapı. Eylül ayı içerisinde Türkiye Milli Takımı iki önemli maç oynayacak. En kısa süre içerisinde teknik direktör belirlenerek yola emin adımlarla ilerlenecektir' diye konuştu.

'Altyapıya önem verilmeli'

Bakan Osman Aşkın Bak, spor kulüplerinin altyapılara önem vermesi ve sporcu yetiştirmesi gerektiğine işaret ederken, 'Sporcu yetiştirmeden kulüplerin yaşaması mümkün değil. Sporcuların yetişmesi için altyapı yatırımı olanaklarının geliştirilmesi gerekiyor. Bu modeli uygulayan kulüpler daha başarılı olacak ve taşıdıkları borç yüklerini de daha kolay yöneteceklerdir' şeklinde konuştu.
Bakan Osman Aşkın Bak, daha sonra Rize Valiliği'ne geçerek bir süre Vali Erdoğan Bektaş ile görüştü ve şeref defterini imzaladı.

Editör: Haber Merkezi