İki yılda 220 ilçede 5 milyon kişinin doğalgazla bulaşacağını belirten Bakan Albayrak, şöyle konuştu:
'Türkiye özelinde doğalgazda 2 yılda büyük bir planlama yaptık. 220 ilçede 5 milyondan fazla vatandaşa yeni dönemde doğalgaz seferberliği başlatıyoruz. Sadece ısınma ve hane halkı için değil, fabrikalar için de adımlar atacağız. Bu yolculuğa yeni başladık. Tarih sahnesinde birileri bizi oyalasa da, son 15 yılda güçlü liderlik ve dirayetli duruşla nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Dün neredeydik bugün neredeyiz? İş camiamız bunu çok daha net görüyor. Türkiye gayrisafi milli hasıla olarak büyüdü. 200 milyar dolarlardan 850 milyar dolara ulaştık. Bunu nasıl yaptık, 80'lerin ekonomisinde Türkiye'de kamu yüzde 80, özel sektör yüzde 20'idi. Türkiye bunu terse çevirdi. Bugün Türkiye ekonomisinin yüzde 60'ından fazlası KOBİ. Refahı da, istikrarı da, üretimi de orta ve büyük ölçeğe doğru istikamet alan toplumun her kılcal damarına giren bir ekonomik alt yapı ile sağladık. Sağlıklı büyüme de budur, hormonlu olmayan. Bu olgunlaşma süreci adım adım gidiyor.'

'YENİ DÖNEMDE DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ'
15 Temmuz darbe girişiminin milletin dik duruşuyla püskürtüldüğünü belirten Bakan Albayrak, 'Yeni dönemde büyük ve güçlü Türkiye söyleminin inşaası için eskisinden daha çok çalışmak zorundayız. En çok iş camiası. Eski Türkiye'yi aklımızdan çıkarmamalıyız. Çok acı yıllar yaşadık. Bunu tarih kitaplarından okuyarak değil, içinden geçerek görüyoruz' diye konuştu.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

'7 HAZİRAN SONRASI YAŞANANLAR DERS OLDU'
Anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddenin okunması tavsiyesinde bulunan Albayrak, 'Adam okumamış, haberi yok, programda konuşuyor, 'Evet'i savunuyor. Adamın neyi savunduğundan haberi yok. Fikir sahibi olacaksın, biraz araştır. İş camiası olarak bakalım bu 18 madde ne getiriyor. Sloganik yalanların peşine takılmadan 15 yıldır ortaya ne konuşmuş ona bakalım. Türkiye'nin başında, Rize'nin gururu çok büyük bir lider var. Rabbim sağlık, sıhhat uzun ömürler versin. Rize kıymetini biliyor. Biz bazen unutuyoruz. Zannediyoruz ki bu düzen böyle geldi, böyle istikrarlı gidecek. 7 Haziran'da ne yaşandı, aylarca hükümet kurulamadı. Ağustos ayında teskere geçiremedik. Hepimizin evlatları var. 7 Haziran sonrası yaşananlar bize ders oldu. Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım' dedi.
Bakan Albayrak, 16 Nisan'ın bu ülkeyi bir yıllık yolculuğunun ortaya koyduğu birikimle bu coğrafyada yeni bir yıldız ülke yapma sürecine doğru yol alacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

ERDOĞAN'DAN 53 NUMARALI FORMA
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Bakan Albayrak'a, adının yazılı olduğu 53 numaralı Çaykur Rizespor forması ile çay hediye etti. Bu sırada sahneye gelen Ramazan Çepni adlı kişi ise Bakan Albayrak'a el yapımı iskemle hediye etti. Lakabının Rambo olduğunu söyleyen Ramazan Çepni'ye Bakan Albayrak, 'Sana yerli bir lakap bulalım' dedi.

Editör: Haber Merkezi