Bakırcı, 'Anlaşılan AK Parti iktidarı ve devlet erki bu konuda iyi bir hazırlık yapmış. Devletimiz Ziraat Bankasından vazgeçmeyeceğine göre THY'den vazgeçmeyeceğine göre Çaykur'u da bu statüye aldığına göre Çaykur'dan da vazgeçmeyecektir. Varlık Fonu ile bu kuruluşlar uluslar arası normlarda yönetilecek statülere geleceğini düşünüyorum. İlk etapta kaygıyla bakılsa da uzun vadeli üreticinin lehine gibi olacağını düşünüyorum. Devletin en önemli kurumlarının olduğu bir yerde Çaykur'da var. Demek ki devlet bu kurumlardan vazgeçmeyecek. Belki hazine Çaykur'a yardım etsin diyemeyeceğiz.' dedi. Bakırcı, İmdat Sütlüoğlu ile birlikte Çaykur'un tarihinde en iyi yönetildiği dönemi yaşadığını da sözlerine ekledi.

Bakırcı, 'Varlık Fonunu duymuştuk. Birkaç yıl önce kurulduğunu biliyorduk. Çok detaylı ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak anlaşılan AK Parti iktidarı ve devlet erki bu konuda iyi bir hazırlık yapmış. Devletimiz Ziraat Bankasından vazgeçmeyeceğine göre THY'den vazgeçmeyeceğine göre Çaykur'u da bu statüye aldığına göre Çaykur'dan da vazgeçmeyecektir. Varlık Fonu ile bu kuruluşlar uluslar arası normlarda yönetilecek statülere geleceğini düşünüyorum. İlk etapta kaygıyla bakılsa da uzun vadeli üreticinin lehine gibi olacağını düşünüyorum. Devletin en önemli kurumlarının olduğu bir yerde Çaykur'da var. Demek ki devlet bu kurumlardan vazgeçmeyecek. Belki hazine Çaykur'a yardım etsin diyemeyeceğiz.' dedi.

Rize’de Ekmek Zammı Görüşmesi Askıda Kaldı Rize’de Ekmek Zammı Görüşmesi Askıda Kaldı

ÇAYKUR İYİ YÖNETİLİYOR
Çaykur'un çok iyi yönetildiğini ifade eden Bakırcı, 'İmdat beyle geçmişe nazaran Çaykur daha iyi yönetiliyor. Çaykur'un iyi yönetilmesi ve para kazanması hepimizin lehinedir. Çaykur sadece çalışanlarının değil tüm bölge halkının ve ülkemizindir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Ziraat Bankasından THY'den vazgeçemeyeceğine göre Çaykur'dan da vazgeçemeyecektir. Çaykur'un ve çay üreticisinin zararına olan bir gelişme olmadığını düşünmüyorum. Çok önemli kurumların olduğu yerde Çaykur'un da olması önemlidir.'

Kaynak: Rize Gündem Gazetesi

Editör: Haber Merkezi