Suluova ilçesinde Fatih Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Bakış açısını değiştir" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Suluova Meslek Yüksekokulunda (MYO) düzenlenen programda, son yıllarda hazırladıkları 12 yerel, 5 de ulusal projenin hibe kazandığını ve başarı ile uyguladıklarını söyledi.

Proje çalışmalarının bir gayret yarışı olduğunu dile getiren Davu, "İnsan kaynaklarımızı buna göre kanalize etmek zorundayız. Projeler sayesinde bölgemiz çok ciddi ekonomik katkı sağlarken, yüzlerce vatandaşımız da faydalandı." dedi.

Davu, 265 bin avro hibe kazanan "Bakış açısını değiştir" projesi ile hayvancılık sektörüne yönelik genç istihdamın desteklenmesinin amaçlandığını belirterek, dezavantajlı 200 kişinin büyükbaş hayvan bakıcılığı konusunda mesleki eğitim eksikliklerinin giderilmesi ve istihdam edilebilirliklerinin sağlanmasının hedeflendiğini anlattı.

Engin ve Dilan Polat Beraat Etti Engin ve Dilan Polat Beraat Etti

Daha sonra proje kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Ahmet Şerif İzgören, "At şu adımı" isimli seminer verdi.

Programa Suluova Kaymakamı Vural Karagül, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş ve diğer davetliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi