Ordu`da balıkçıların bir haftadan beri denize açılamaması nedeniyle tezgahlardaki balık fiyatları arttı.

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada Karadeniz`de etkili olan kötü hava şartlarının en çok balıkçıları vurduğunu söyledi.

Bir haftadan beri balıkçıların Karadeniz`e açılamadığını aktaran Aydemir, "Bu nedenle tezgahlarda satışa sunulan balıklar, yok denecek kadar azaldı. Satışa sunulan balıkların fiyatı da çok yükseldi." dedi.

Kentte birçok balıkçının kepenk indirdiğini ifade eden Aydemir, balıkların da 15 ile 25 lira arasında satışa sunulduğunu kaydetti.

Aydemir, tezgahta satışa sunulan az miktardaki hamsinin kilogram fiyatının 20 liradan satışa sunulduğunu ifade ederek, palamudun tanesi 12, mezgitin kilogramı 15, istavritin kilogramı 15, somunun kilogramı 17, levreğin kilogramı 25 liradan satıldığını söyledi.

- Deniz suyunun soğuması

Uyuşturucu hapla yakalanan 4 çocuk adliyeye sevk edildi Uyuşturucu hapla yakalanan 4 çocuk adliyeye sevk edildi

Gülyalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Birol Koçak da deniz suyunun soğumasının iyi olacağını belirterek, "Temennimiz havaların düzelmesinin ardından hamsi avının artması. Deniz suyunun soğuması bizleri hamsi adına yeniden ümitlendiriyor. İnşallah hamsi avı beklediğimiz gibi olur." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi