TRANSFERE 10 MİLYON BÜTÇE
Kalkavan transfer sezonunda takıma 16 oyuncu kattıklarını belirterek 'Transferde belirlediğimiz 10 Milyon TL bir bütçemiz vardı, bu bütçeyi hocaya sunduk ve transferleri kendisinin yapmasını istedik. Tüm transferler hocamız, ben ve Ömer Ofluoğlu bilgisi dahilinde yapıldı. Takımın yaş ortalaması 24'e kadar düşerek genç ve geleceğe dönük bir takım oldu. Bu seneki transferlerimizle geleceğin takımını oluşturduğumuzu düşünüyorum' diye konuştu.

ADEBAYOR VE FLAMİNİ TRANSFERİ
Adobayor ve Flamini transferleri sorulması üzerine konuya açıklık getireren Başkan Kalkavan; 'Bu sporcular ile evet ilgilendik. 1,5 milyon Euro istediler bunu da vermeye hazırdık. Ancak bizim kırmızı çizgimiz olan İstanbul da ev istemeleri idi. Biz daha önce bu konuda Holosko ile çok sorun yaşadık. Maç bitti ailesinin yanına gitmek için İstanbul'a gidiyordu. Sakatlık bahaneleri ile izin isteyip gidiyordu. Biz bu iki oyuncuya istedikleri parayı da verdik, bu görüşmeler uzun zaman sürdü, fiyat yükseldi. Adebayor'u tek almak istedik. Ama istekler çoğalınca transferleri çıkmaza girdi. Tek kabul edemeyeceğimiz İstanbul da ev olayı idi, sonunda onu kabul ettiler ve basın sözcümüz Aykut Ferah'ı İngiltere'ye gönderdim. Menajer paraları yükseldi bu sefer. Bu iki oyuncu dışında Alanyaspor'a giden Wagner Love ile ilgilendik, ancak bu oyuncu daha önce Alanyaspor'a söz verdiğini söyleyince bizde vazgeçtik, doğrusu da buydu' ifadelerini kullandı.



KWEUKE DÖNÜYOR

Başkan Metin Kalkavan gelecek 4-5 yılın takımını oluşturduklarını belirterek 'Genç ve dinamik bir takım kurduk, belki içlerinde flaş isimler yok, ancak bu takım bu ligde ilk 8 arasında girecek bir ekiptir, hala bu sözümün arkasındayım. Konya maçında oynadığımız futbol ile Karabük karşısında oynadığımız futbol tamamen farklı, genç bir takım ve 4-5 hafta içinde takımın rayına oturacağını düşünüyorum, gelecek sezonlar 3-4 takviye ile daha sağlam yere basacağız. Forvet hattına transferi yapamadık ama Kweuke iyileşmesi ile forvet hattımızdaki sorunda hallolmuş olacak. Birkaç hafta içinde golcü oyuncumuzun takıma katılmasını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

TRANSFER ÇOK KOLAY DEĞİL
Başkan Metin Kalkavan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yabancı oyuncuların fiyat artırdığını belirterek 'Darbe girişimi sonrasında bazı oyuncular gelmek istemedi, risk pirimi yükseldi, fiyatlar arttı. Ayrıca takım içinde ki uyumu bozacak oyunculardan da uzak duruyoruz. Rizespor kolej takımıdır ve bunu kimsenin bölmesini istemeyiz. Birçok oyuncu bize gelmek istedi, bunların takımları ile sorunları vardı. Biz istemedik. Transfer çok kolay değil hele ki bizim gibi bir şehir takımı için. Yabancı futbolcu Antalya'ya İstanbul'a büyük şehirlerde oynamak istiyor' dedi.

RİZESPOR MALİ DENGEYİ KORUYOR
Başkan Metin Kalkavan kulübü 8 yıl önce 28 Milyon TL borçla aldıklarını belirterek 'Şu an borç 36 milyon TL dolayında. Elimizde ki oyuncular bunu rahatlıkla karşılıyor. Kulüp 50 Milyon TL'nin üzerine borç yaparsa tehlike çanları çalmaya başladı demektir. Biz bu sınırı iyi hesaplıyoruz. Kulübümüzü zora sokacak hiçbir girişime transfere imza atmıyoruz. Belediye kulüpleri dışında bizim gibi güçlü mali ve kurumsal yapıyı sahip olan kulüp yok' diye konuştu.

AVUKATLARIN YETKİLERİ FESİH EDİLDİ
Çaykur Rizespor kulübünün iki avukatının Fetö soruşturması kapsamında ilgili tutuklanması ile ilgili iletilen soruda Kalkavan; '17-25 Aralık öncesi bu örgütün çok sempatizanı vardı. O dönemde bile en ağır konuşanlardan biriyim. Tutuklanan iki Avukat tanıdığımız bildiğimiz insanlar. Onlara verdiğimiz yetkiyi fesih ettik. Fetö kendini çok iyi saklayan bir terör örgütü, avukatlarımızın içini bilemeyiz, eğer suçları varsa en ağır cezayı alsınlar' ifadelerine yer verdi.

Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı

KULÜBÜNÜ SEVEN TAKIMINI DESTEKLER
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan gerek içeride gerek dışarıda sürekli taraftarlar tarafından çirkin tezahüratlara hedef olduğunu belirterek 'Ben Rizeliyim ve Rizespor'un başarısı için mücadele eden bir kişiyim, takım iyi oynadığında alkış, kötü oynadığında ise küfürlere maruz kalıyorum. Sporu seven sporun içinden gelenler küfür etmez. Bu küfürler yüzünden aldığımız kombine bilet paraları ancak bu cezalara gidiyor. Rizespor'u seven Rize'yi seven küfür etmez. Gelip maça takımını destekler' şeklinde konuştu.

ALT YAPIYA ÖNEMLİ YATIRIM
Başkan Metin Kalkavan, alt yapıya önem verdiklerini ve yakın zamanda tesislerin inşasına başlayacaklarını belirterek 'Yeni yapacağımız alt yapı tesislerimiz içinde 100-150 sporcunun kalabileceği bir tesis olacak. Dışarıdan gelen sporcularımız burada kalabilecek, kamplar yapılabilecek. Alt yapıdan bugüne kadar süper lige oyuncu taşımakta başarılı olamadık. Hep alt liglere giden oyuncular var. Bu çizgiyi değiştirmek istiyoruz. Bu nedenle alt yapı tesislerini mutlaka yapacağız' ifadelerini kullandı.

GALİBİYETE PRİM MAĞLUBİYETE CEZA
Birkaç yıldır sadece galibiyetlere pirim verdiklerini ve mağlubiyetlere ceza vermediklerini belirten Kalkavan 'Artık iç sahada mağlubiyetlere ceza vereceğiz, beraberliklerde ise iyi oynayıp galip gelemediysek prim var, aksi taktirde yine ceza uygulayacağız. Deplasmanlarda ise kötü futbola ceza verilecek' dedi.

Editör: Haber Merkezi