Başkan Kasap, Kaliteli Çay Hakettiği Değeri Bulacak

Başkan Kasap, Kaliteli Çay Hakettiği Değeri Bulacak

  • 0
  • 0

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ticaret Borsasında düzenlenen Çay İhtisas Borsası Satış Seansı ve Tanıtım Toplantısına katıldı.

Toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’da katıldı.Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, Seans öncesi  Çay İhtisas borsası tadım salonunda satışa sunulacak Çayların numuneleri  hakkında bilgiler aktardı. Alıcılar tarafından test edilen numuneleri Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Kasap’ta ilgiyle inceledi.

BAŞKAN KASAP, KALİTELİ ÇAY HAKETTİĞİ DEĞERİ BULACAK…
Belediye Başkanı Kasap, Çay İhtisas Borsası nı hayata geçirerek yeni başarıya imza atan Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Başkan Kasap, “İhtisas Borsasının çay sektöründeki sorunları önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Kaliteli çayın hak ettiği değeri bularak, çayın tüketiminin bir israf değil, bir kazanım noktasına varmasını sağlayacaktır” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN, TÜRK ÇAYI GELECEĞİ OLAN BİR SEKTÖRDÜR…
 Toplantı Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan’ın  yaptığı sunum la devam etti. Başkan Erdoğan, Türk Çay sektörü ile ilgili önemli açıklamarda bulundu. Türkiye’nin dünyada üretici ülkeler arasında 5. Sırada yer aldığını, yıllık kişi başına tüketim bakımından ise 1. Sırada yer aldığını söyledi. Türkiyenin Çay ihracat ve ithalat verilerini de açıklayan Başkan Erdoğan, Çay sektöründeki yapısal bozukluklar dünyayla rekabet edebilmemizi engellemektedir diye konuştu.Başkan Erdoğan, son söz olarak, Türk çayı geleceği olan bir sektördür. Dünya çay sektörüne entegre edemezsek gelişemez. Sunumdada açıkladığım gibi Çay İhtisas borsası tüm bu sistemle Türk çayını tarladan bardağa kontrol altına almış olacağız. Gayri resmi yollardan ülkemize giren kaçak çayı engellemiş olacağız.
Tarladaki müstahsilimizin, sanayideki, pazarlamadaki çalışanın alın terini garanti altına almış oluyoruz dedi.

Haber :

Rize Hemşin Çorabı ne yünü ile yapılır?

Yorum Yap