Kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Programa AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt'te katıldı.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde düzenlenen 'Kariyer Zirvesi' programında , Üniversite ve Akademisyenlik tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

SADECE AKADEMİSYENLİK YAPMADIM…
Kısa bir süre özgeçmişinden bahseden Başkan Kasap, Doçentlik yaptığı yıllarda Akademisyenliğinin dışına çıktığını dile getirerek; ' O dönemde çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarına üye olarak yöneticilik yaptım. Örneğin Ankara'nın çeşitli ilçelerinde Rize dernekleri vardı, birkaç arkadaşla bu dernekleri birleştirerek Rize Dernekleri federasyonunu oluşturduk. Altı Yedi yıl kadarda bu federasyonun Başkan vekilliğini yaptım.



EN İYİ SINAV SİSTEMİDİR…
'Üniversite sisteminde ÖSYM'nin yaptığı sınav sistemini biliyorsunuz. O sınav sisteminde ben yürütme kurulu üyesiydim. İstatistikçi Akademisyen olarak bu sistemin oluşmasına da katkı sunduk. Ölçümü, bilgiyi, paylaşımı, sınıflamayı şimdiye kadar ki tarihsel süreç içerisinde en iyi yapan sınav sistemi olarak görüyorum. Tabiki iyinin düşmanı en iyidir. Ama şu ana kadar yaklaşık On yıldır da güzel bir şekilde devam ediyor.'

2004 yılında Profesör olduğunu öğrencilere aktaran Başkan Kasap, Üç yıl kadar da Bölüm Başkanlığı yaptığını söyledi. O dönemde yaygın olan 'Bologna ve Erasmus' İstihdam edilebilir öğrencilerin yetişmesini sağlayan sistemin yaygınlaşması ve kurulmasına ön ayak olan 15 Akademisyenden biri olduğunu söyledi.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var



ÖNEMLİ OLAN SİZİN NE OLDUĞUNUZDUR…
Başkan Kasap, ' İletişimin ışık hızına geldiği bir dönemde Ulaşamayacağınız bir bilgi yok. Hangi Üniversite yada hangi bölümde okuduğunuzun çok da önemi yok. Önemli olan sizin ne olduğunuz. Siz en İyimisiniz? Ya da en iyiler içindemisiniz. Hayatta her zaman en iyilere ihtiyaç vardır. Kısacası gelecekteki hayatınızda anlatmış olduğum olaylarla karşılaşabilirsiniz. Gereksiz zaman kayıplarını kontrol altına almalısınız. Hayata nerden başlayacağınızın kararını çok iyi vermek zorundasınız ki hayatınızın On yıl sonrası kazanç haline dönüşsün.

OLUMSUZLUKLARI ÇÖZÜN…
Öğrencilerin dikkatle dinledikleri Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Soru cevap kısmına geçmeden, 'Hayatınızdaki olumsuzlukları çözün! Ve yolunuza güzel bir şekilde çalışarak hazırlanın' tavsiyesinde bulundu. Yarım saatlik soru cevap kısmının tamamlanması ile Kariyer buluşması plaket takdimleri yapılması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi