İkizdere Seçim Sonuçları 2024 - Rize İkizdere’de Kim Kazandı? İkizdere Seçim Sonuçları 2024 - Rize İkizdere’de Kim Kazandı?

Mahalle sakinlerinin hazır bulunduğu toplantıda Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Mahallede yapılan çalışmaları Muhtar Avcı'dan dinledikten sonra Belediye çalışmalarını Kavaklı mahalle sakinleri ile paylaştı. Başkan Kasap, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili olarak Avrupa Konseyi nde Türkiyeyi temsilen 18 Yerel yöneticiden birisi olarak yılda iki kez Fransaya toplantılara gidiyoruz. Önümüze demokrasiden uzaklaşıyorsunuz gibi birtakım maddeler sunuyolar.



Oysaki geldikleri nokta açısından kendilerinden bir haberler. Hollanda konusuna da değinen Başkan Kasap, Hiçbir kuralın dikkate alınmadığı Ortaçağ Avrupa sürecine giriyorlar dedi. İşte bunun için dir ki geldiğimiz nokta bize dar geliyor. Süreçlerin daha hızlı ilerlemesi için anayasa değişikliğinin şart olduğunu ve nihai sözü de sadece milletin söyleyeceğini dile getirdi.

Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ise Yeni sistemle beraber erken seçim ihtimallerinin azalacağını, ülkede uzlaşma kültürünün tam anlamıyla hakim olacağını Osmanlı dönemi örnekleri vererek Kavaklı mahalle sakinleri ile paylaştı. Toplantı, mahalle sakinlerinin dilek ve temenni leri ile sona erdirildi.

Editör: Haber Merkezi