Sabah mesaisine Hamzabey mahallesinde başlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sabah çayını vatandaşlarla birlikte içti. Çay sofrasında sohbet eşliğinde Rize Belediyesi'nin çalışmalarını karşılıklı fikir alışverişi şeklinde mahalle sakinleriyle birlikte değerlendiren Başkan Kasap, olumlu tepkiler aldı.

Rize'nin coğrafi yapısından kaynaklı sorunların olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kasap, bu zorlu arazi şartları içerisinde yapılması planlanan hizmetleri bir bir hizmete sokmak için çalıştıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti.'Bizim belediyecilik anlayışımız vatandaş odaklıdır. Muhtarlarımız, yöneticilerimiz hepimiz vatandaşın memnuniyeti için çalışıyoruz. Halkın sesine daima kulak verme gayreti içerisinde olduğumuz gibi, yapılan işleri de karşılıklı istişareler içerisinde yürütüyoruz. Vatandaşların taleplerini her zaman dinlediklerini belirten Kasap, bundan sonra da bu yönde adım atmaya çalışacaklarını ifade etti.

10 YIL'DA DÖKÜLEBİLECEK ASFALTI 4.5 YIL'DA DÖKTÜK

Göreve geldiğimizde eskiyen asfalt şantiyemizi son teknoloji yeni sistem asfalt şantiyesine dönüştürerek asfalt üretim miktarını arttırdık. Bu sayede çoğunluk üst mahalleler olarak adlandırdığımız kırsal kesimdeki mahallelerimizde bozuk yol bırakmama çabası içerisine girdik ve beklide 10 yılda dökülebilecek asfalt miktarını 4,5 yıl gibi bir sürede döktük. Şehir merkezi içerisinde bulunan mahallelerimizde daha çok beton çalışması yaptık. Hamza bey mahallesi yollarını geçici asfalt yama asfalt döktük. Bunun sebebi ise mahallemizde doğalgaz çalışması var. Doğalgaz çalışması tamamlanan alanların asfaltlama işlemi kalıcı olarak yapılacak.

YENİ YOL TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Mahallede bulunan bazı evlerin yol sorunu masaya yatırılarak, yerinde incelemelerde bulunuldu. Birden fazla haneye hitap eden bazı güzergahlarda, çıkmaz yol olarak adlandırılan yolların ana yolla birleştirilmesi mahalle muhtarı ve sakinleri tarafından dile getirilirken, söz konusu alanların yeni yatırım planına alınabilmesi için çalışma başlatıldı.

HAMZABEY MAHALLESİNE SEMT SAHASI

Rize'deki Konut Satışlarında Düşüş Yaşandı Rize'deki Konut Satışlarında Düşüş Yaşandı

Mahallede incelemelerde bulunan Başkan Kasap, Rize'nin bir çok yerinde semt sahaları yaptıklarını ifade ederek, yeni bir bütçe kapsamında Hamzabey mahallesine de 17 semt sahalarının bir benzerini yapacaklarını, bu yönde çalışmalar başlatıldığının müjdesini verdi. Semt sahasının yapılacağı alanda teknik ekibi ve mahalle muhtarıyla birlikte incelemelerde bulunan Kasap, mahallede ikamet eden gençleri sporla buluşturacağız, dedi.

Hamzabey mahallesinde gerçekleştirilen buluşmanın ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap mahalle Muhtarı Hamza Semiz, Belediye Başkan Yardımcıları Saffet Kopuz ve Coşkun Yeğen birlikte mahallede yapılan çalışmaları ve geride kalan eksiklikleri incelemede bulundular.

Editör: Haber Merkezi