Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini

Başkan Kasap, yayınladığı mesajında; ''Mekke'nin İslam ordusu tarafından fethedilişi ile insanlık, içinde bulunduğu karanlıktan aydınlığa kavuşmuştur. İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke'nin fethi bütün dünyaya 'insanlık' dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), savaşmak yerine, intikam almak yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam'a açmıştır. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslam üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır.

Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih adalet yolunda, karanlıktan aydınlığa çıkmanın simgesidir. Yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşlarının son bulması için Mekke'nin fethi gibi gönüllerin de fethine ihtiyaç vardır. Bu fethin ruhuyla inşallah kan ve gözyaşından kurtulup, vatana hizmet yolunda izzet bulup, refaha erişeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam alemi için 31 Aralık Mekke'nin Fethinin mübarek olmasını Cenab-ı ALLAH'tan diliyorum. Aynı zamanda 2017 yılında ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada barışın hakim olduğu, geçirdiğimiz kötü günlerin geride kalarak aydınlığa çıkacağımız bir yıl olmasını temenni ederek sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim'' dedi.

Editör: Haber Merkezi