Hemşin Seçim Sonuçları 2024 - Rize Hemşin’de Kim Kazandı? Hemşin Seçim Sonuçları 2024 - Rize Hemşin’de Kim Kazandı?

Başkan Kasap mesajında, 'Tertip edilen etkinliklerin amacı; sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmaktır.

Bilindiği gibi Türkiye'de 4207 sayılı 'Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un kamuya açık bütün kapalı alanlarda uygulanmaya başlanmasıyla birlikte 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren tütün ile mücadelede yeni bir dönem başlamıştır. Dünyada ve Türkiye'de en önemli halk sağlığı sorunları arasında yer alan tütün ürünlerinin kullanımı konusunda bu tarihten itibaren gösterilen daha bilinçli, bilgili ve duyarlı çabalar, ülkemizde tütün mücadelesini güçlendirmektedir.
Her yıl dünyada milyonlarca kişi sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmektedir.

Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. Yapılan açıklamaların ve gerçekleştirilen etkinliklerin amacı, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır.

Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Bu vesileyle toplum sağlığımız için '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde sizleri sigarayı bırakmaya davet ediyor, sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi