Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

Başkan Metin Kalkavan, rekor puanla süper lige dönmeyi hedeflediklerini ve bunun için çok ciddi bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Küfürden dolayı haklarında soruşturma açılan taraftarları bir daha yapmamaları üzerine uzlaşma yoluyla affettiklerini açıklayan Kalkavan, beyaz sayfa açtıklarını söyledi. Çaykur Rizespor'un Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, geçen sezonun son haftasında oynanan Trabzonspor - Bursaspor maçı için, her iki takımdan 3-4 futbolcu ve bazı menajerler hakkında şike iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da duyurdu.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde Teknik Direktör Hikmet Karaman ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Metin Kalkavan, arzu etmedikleri bir pozisyonda ligden düştüklerini hatırlatarak görevlerinin başında olduklarını söyledi. Kalkavan, 'Hızla geri gelmek için elimizden geleni yapmaya başladık. Uzun ve yorucu haftalar bizi bekliyor. İnsanlar hata yapabilir. Bundan sonra da yapacağız. Karar verirken de hata yapacağız. Ders çıkarma konusunda deneyim önemli. Bu deneyimimizi takım kurarken vermiş olduğumuz kararlar farklı olacak. Geçen sezon ligde 8 kırmızı kart gördük. Bu maçlarda puan alamadık ve bu normal değil. Bunların çoğu ligin ikinci yarısında gösterildi. 67 maç kırmızı kart görmeyen bir takımdık. Geçen sezon farklı bir yere gitti. Fazla devreye giren etkenler ve hakem hataları oldu. Bu sezonki kadar hatalar etkili olmadı. Bunlar kendimizi aklamak için söylemiyoruz. Ama durum bu' dedi.

'HERKES KISA VADEYE OYNUYOR'
Bu sezon küme düştüklerini ancak şehirde farklı bir durumun ortaya çıktığını ifade eden Kalkavan, şunları söyledi: 'Şehir takımını, bizi, hocamızı sahiplendi. Bazı şeyler hoşunuza gitmeyebilir ama geçen sezon bir devrimi son hafta kaçırdık. Çok genç bir takımı minimum harcama ile ligde tutmaya çalıştık. Ciddi bonservis yatırımları oldu. Başarmak üzereydik. Bu kadar uzun süre kazanamayan bir hoca ile devam ederek devrim kararı verdik. Ligde 19 hoca değişti. Hoca değiştirmenin bir çözüm olmadığını, istikrar getirmediğini biliyorduk. Son 4 haftada istikrarlı çıkış ile başarmıştık. Şanssız bir dönemden geçtik. Zor şartlarda devrimi tamamlamak üzereyken bazı şeyler eksik kaldı. Türkiye'de bu kadar genç oynatan başka hoca yok. Herkes kısa vadeye oynuyor. Hocalar, yönetimler risk almıyor. Böyle olunca senede 10 genç futbolcu yetişmiyor. Darbe yedik, alta düştük ve zıplayarak gelmeye çalışacağız.'

KÜFÜR EDEN TARAFTARLARI AFFETTİ
Yeşil mavili bazı taraftarların küfür ve hakaretlerden dolayı başlatılan savcılık soruşturmalarına değinen Kalkavan, 'Gelişen konjektürde Trabzonsor ve Bursaspor maçının ardından gösterilen reflekse bizimde bir katkımız olması için şikayetçi olduğumuz bütün kişilerle bir kereye mahsus uzlaşma yolunu açacağız. İnsanlardan tek istediğimiz, küfür etmesinler. Biz de şikayetlerimizi geri çektik' dedi.

Editör: Haber Merkezi