Samsun Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli savunma taktikleri hocası başpolis Sebahattin Yaşar, mesai saatleri içinde meslektaşlarına verdiği atış eğitimlerinin yanı sıra akşamları da Samsun Polis Gücü ve Samsun Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) tekvando takımlarını çalıştırıyor.

Spora boks ile başlayan 42 yaşındaki Yaşar, çevresindeki sporculardan esinlenerek 1985-1998 yıllarında tekvando yaptı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulunda 1999 yılında mesleğe ilk adımı atan Yaşar, öğrenciyken tekvando antrenörü olarak da görev aldı.

Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği polislik mesleğine askerliği bitirdikten sonra başladığını belirterek, "Mesleğimin yanında tekvandoyu da yaptığım için çok seviniyorum, çünkü her ikisinden de kopmamış oluyorum. Her ikisini de çok rahat bir şekilde yapıyorum, çok şükür. Sabah 08.00`de mesaimiz başlıyor, akşam 17.00`ye kadar atış alanında poligonda arkadaşlarımıza atışla ilgili bilmesi gereken temel eğitimleri veriyoruz." diye konuştu.

Mesainin ardından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu`ndaki tekvando salonuna gittiğini aktaran Yaşar, burada sporcu yetiştirdiğini ifade etti.

Tokat'ta deprem Tokat'ta deprem

Polis Gücü ve TOHM takımındaki sporcuların birçoğunun milli olduğunu anlatan Yaşar, şöyle devam etti:

"Son olarak Hollanda`da G2 yarışmasında Alptekin Şengül adlı milli sporcumuz var, o da maçlarına çıktı. Çok şükür çocuklar başarılarını ispatlıyorlar. Tabii ki orada Türk bayrağını dalgalandırmak, İstiklal Marşı`nı okutmak gerçekten büyük büyük onur. Biz gururlanıyoruz, mutlu oluyoruz. Aileleri mutlu oluyor, Türkiye mutlu oluyor. Tabii ki teşkilatım mutlu oluyor, çünkü bir polis olarak bunu yapmak, bunu başarabilmek çok büyük güzel duygu. Tabii beni de ateşliyor. Bana da bir şevk veriyor, yorgunluğumu burada unutuyorum. Çocuklar, Türk bayrağını dalgalandırdıkça, İstiklal Marşı`nı okutturdukça emin olun hem sporcumuz gelişecek hem de tekvando sporu gelişecektir."

Mesai saatlerinin dışında tekvando ile ilgilenmesine izin veren Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, şube müdürleri ve amirlerine teşekkür eden Yaşar, "Biz resmi bir kurumuz. Hem resmi görevimizi yapıyoruz hem de kendi çocuklarımızı sporla tanıştırıyoruz, onlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Şükürler olsun." ifadelerini kullandı. Sporcu Melih: "Hedefe emin adımlarla ilerleyeceğiz"


Samsun TOHM sporcusu, Avrupa şampiyonu Melih Yılmaz ise antrenörleri Yaşar`ın her türlü fedakarlığı gösterdiğini belirterek, "Bize verdiği destekler sayesinde birçok başarı elde ettik. TOHM ve kulüp antrenörümüz olan Sebahattin hocamla antrenmanlarımıza disiplinle, gayretle ve durmadan devam edip hedeflerimize, beraber daha emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa şampiyonu Osman Türker Köse de Yaşar`ın kendilerine güç kattığını ve şans getirdiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi