Başsavcı Sekücü Rize'deki görev yerinde yapacağı çalışmalar ve yürüteceği soruşturmalara yönelik önemli bilgi paylaşımında bulundu. 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Başkan Vekili Muhammet Kaçar, Yönetim Kurulu Üyeleri Aytekin Kalender, Fikret Karabulut, Bayram Ali Sarı ve Kaçkar TV editörü Mehmet Can Peçe, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Adliye Basın Müdürü Işılay Kanbur Güngör'de hazır bulundu.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YENİ MODEL
Rize'de uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Başsavcı Önder Kemal Sekücü, yeni bir model üzerinde çalıştıklarını anlattı. Uyuşturucu kullanan kişilerin yakın aile çevresi ve komşularına rahatsızlık vermeleri durumunda aile bireylerinin isteği üzerine o kişinin rızasına bakılmadan kolluk kuvvetleri nezaretinde tedavi için Samsun'daki AMATEM merkezlerine gönderilebilecek. Halihazırda uygulama uyuşturucu kullanan kişinin rızası ile yapılabiliyordu. Bu uygulama ile kişinin rahatsızlık verdiği yakın aile ve komşu çevresinin de isteği ile bu tedavi gerçekleşmesine imkan sağlanacak.

Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli

HİMMET İSTEYENLERE SORUŞTURULACAK
FETÖ soruşturmalarının tizlikle yürütüldüğüne dikkat çeken Başsavcı Sekücü, Rize'de 400 dolayında örgütün gizli haberleşme programı olan Byloock'u kullandığı iddiasıyla işlem gören kişi olduğunu bu kişilerden 200'ünün sahip olunan telefonla gerçekleştirilen görüşme kayıtları anlamına gelen HTS kayıtlarının kendilerine ulaştığı ve soruşturmaların bu eksende sürdürüldüğünü belirtti. FETÖ'cülerin himmet adı altında esnaftan istedikleri paralarla ilgili de soruşturmanın genişletileceğini kaydeden Başsavcı Sekücü, buradan hareketle örgütün yönetici kadrosuna ulaşacak bir soruşturma içine gireceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi