Rize'de, doğuştan yürüme engelli 22 yaşındaki Kübra Bal, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap'a, halk otobüsü şoförlerinden sadece birinin kendisine yardımcı olduğunu, diğerlerinin ise engelli rampasını açmayarak kendisini araçlara almadıklarını belirterek şikayette bulunmuştu. Engelli kızın gündeme taşıdığı duyarlı halk otobüsü şoförü Aslan Uzunoğlu, Rize'de Yılın Şoförü seçildi.

Alkışlarla sahneye çağrılan Aslan Uzunoğlu'na ödülünü Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Kübra Bal birlikte verdi. Vali Bektaş, şoför Aslan Uzunoğlu'nu gösterdiği insanı davranıştan dolayı tebrik etti. Rize Şehiriçi Minibüsçeler Kooperatif Başkanı Sultan Dinç'de kendi şoförleri olan sürücüyü ödüllendiren isimler arasında yer aldı.

Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde geçen ay Vali Erdoğan Bektaş ile Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın da katıldığı tören sırasında ilginç bir an yaşanmıştı. Protokolün bulunduğu alana tekerlekli sandalyesi ile yaklaşan engelli Kübra Bal, vali ve belediye başkanına karşılaştığı engellerden bahsetti, halk otobüsü şoförlerinden sadece birinin kendisine yardımcı olduğunu anlattı, diğerlerinin ise engelli rampasını açmamasından yakındı. Şoförlerin uyarılacağını belirten Vali Bektaş ve Başkan Kasap, engelli kıza yardımcı olan şoförün bulunarak ödüllendirilmesini istedi. Rize'de Gündoğdu-Alipaşa hattında çalışan 30 yıllık halk otobüsü şoförü olan Aslan Uzunoğlu Yılın Şoförü seçildi.



TÖREN DÜZENLENDİ
Rize'de, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'un da katılımı ile Trafik Haftası etkinlikleri düzenlendi. Etkinlik sırasında salonda, engelli Kübra Bal'a yardımcı olan ve Yılın Şoförü seçilen 30 yıllık şoför Aslan Uzunoğlu'nun Doğan Haber Ajansı'nın görüntüleri ile Kanal D'de yayınlanan haberi izletildi.



ÖDÜLÜNÜ VALİ BEKTAŞ İLE ENGELLİ KÜBRA VERDİ
Törende konuşan Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Yılın Şoförü'nü seçerken önceki yıllarda olduğu gibi trafik cezası veya kazası olup olmadığına bakılmadığını belirterek 'Bu arkadaşımızın özelliği iyi şoför ancak bundan öte iyi bir insan. Rize'yi ülkeyi ve dünyayı iyilik kurtaracak. Yaşasın iyilik. Yılın Şoförü seçilen arkadaşımızın sayısının artmasını diliyorum' dedi. Alkışlarla sahneye çağrılan Aslan Uzunoğlu'na ödülünü Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Kübra Bal birlikte verdi. Vali Bektaş, şoför Aslan Uzunoğlu'nu gösterdiği insanı davranıştan dolayı tebrik etti.

Rize Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Sultan Dinç'de kendi şoförleri olan sürücüyü ödüllendiren isimler arasında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi