Rize'de 47 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu Rize'de 47 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu

Konferansta kendisini Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri, Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Rize Ak Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, davetliler ve üniversite öğrencileri takip etti.
RTEÜ Öğretim Görevlisi Hasan Örücü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa konuşmasına baba ocağı Rize'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek başlayan Albayrak, bugünkü neslin son yüzyıl içinde en kritik nesil olduğunu belirterek bu yüzyılın kaderinin bugünlerde, bu aylarda ve bu yıllarda şekilleneceğini savundu.



Toplumun temel dinamiğini oluşturan genç neslin içinden geçilen süreci iyi okumak zorunda olduğunu belirten Albayrak, 'Fikir sahibi olmak zorundayız. Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak lazım. Bilgiye erişim çok kolay. Ancak bir tehlikesi var. Nasıl bilgiye sahip olacağız?. Doğru bilgiye sahip olmamız lazım. Birileri bizi gaza getirebilir. Kaynağı belli mi? Gezi olayında bu yaşandı. 'Güvenlik güçleri tarayarak insanları öldürüyor' dediler. İnsanları sokağa döktüler.

O dönemde Türkiye ile aynı kayığa eş zamanlı binen bir ülke daha vardı.Kimdi o ülke?. Brezilya o kayığa bindi ve o kayıkla ülkesini, ekonomisini, liderlerini kaybederek içler acısı bir durumda çıktı. Biz o konuda şanslıyız. İçinde bulunduğumuz üniversitesinin adını taşıyan güçlü bir liderle bilgi kirliliğine dayalı gündemleri ve tüm korku salınmaya çalışanlara karşı dimdik durdu. Böyle bir süreçle 15 Temmuz'a geldik. Bu sürecin içinde başrolü oynayan gençlik olarak bu şuur ve perspektifle küresel anlamda gelecek yüzyılın şekillendiği bu günlerde provakatif söylemelere bakmayacağız. Lafa ve söyleyene bakarak analiz edeceğiz.



Alın terinin ötesine akıl teri. Akıl teri dökmeden resmi okuyamayız. Şimdi 18 maddelik anayasa teklifi var. Bunu okuyun. Bir şeyler söyleniyor yalan mı, okuyun öğrenin. Savunduğunuz söylemin altını boş bırakıp çıktığınız radyo prof neyi savunduğunuz bilmiyorsunuz. Bu durma düşmemek lazım. Onun için siyaset özelinde bugün yaşananların hepsi siyaset içeriğindeki siyasi kurumlardan ülkenin geleceği ve bakası ile ilgili bir süreçtir' diye konuştu. Konferans sonunda Bakan Albayrak'a Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman bir plaket taktim etti.
Alkışlar eşliğinde salonu terk eden Albayrak, buradan Rize Ticaret Borsasına giderek sanayici ve iş adamlarıyla toplantıda biraraya geldi.

Editör: Haber Merkezi