Örf adet ve gelenekleri yaşatma adına sürdürülen Bereket dua'sı bu hafta Yeniköy mahallesi Taşçıoğlu camii çevresinde faaliyetlerini sürdüren esnaf ve vatandaşlarla sabah namazında bir araya gelinerek eda edildi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 706 yıllık bereket duası geleneğinin işlerin hayırlı gitmesi, iyi olması, sağlık, sıhhat, huzur olması, her türlü afetten korunulması için gelenek haline gelmiş, bir hizmetin dua olarak yapılmasıdır' ifadelerini kullandı. Dua'dan sonra ikram yapıldığını söyleyen Başkan Kasap, 'bütün şehrimizin bu maneviyat içerisinde olmasını arzu ediyoruz' dedi.
Osmanlı kültür ve geleneğinden günümüze yansıyan esnaf duası geleneğine AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Avcılar'ın yanı sıra Şöförler Cemiyet Başkanı Muzaffer Turan, Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Demirci, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim amirleri, esnaf ve vatandaşların iştirak ettiği dua'da Mahalle sorunları ve civarda bulunan esnaflar ziyaret edilerek istişareler yapıldı. program yapılan ziyaretlerin ardından sonlandırıldı.

Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Editör: Haber Merkezi