Darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz Köprüsünde açılan ateş sonucu vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kemal Ekşi'nin sahneye çıkan annesi Hayri Songül Ekşi, oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Ekşioğlu Vakfı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına Ovit Yaylasında düzenlenen Demokrasi Şöleninin ikinci günündeki etkinliklere Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Jandarma Komutanı Albay Semin Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ,Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz Köprüsünde vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kemal Ekşi'nin babası Ekrem, annesi Hayriye Songül Ekşi ile kardeşleri Kübra, Muhammet ve Hüseyin Ekşi ile vatandaşlar katıldı.

20 BİN TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

Ovit Yaylasında vatandaşlara 20 bin adet Türk Bayrağı ile ay yıldızlı tişört dağıtıldı. Vatandaşlar dağıtılan tişörtleri ve Türk bayraklarından alabilmek için birbiri ile yarıştı. Tişörtleri giyen vatandaşlar çalınan Türkiyem şarkısı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını yaylada dalgalandırdı.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

RİZE VALİSİ: UMARIM HERKES AKLINI BAŞINA TOPLAR
Demokrasi Şöleninde vatandaşlara seslenen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerden birin de etkinliği düzenleyen Ekşioğlu ailesinden olduğunu belirterek 'Bir daha başımıza buna benzer belalar gelmesin diyoruz. Bu belaların başımıza açılmasında dışarından olduğu gibi içimizden de destekler oldu. Dışarıdan destekler hep olmuştur ve olacaktır. İçerideki destekler bizi yaraladı ve üzdü. Umarım herkes aklını başına toplar ve ülkemizin başına böyle olaylar açılmasına katkı verilmez.' dedi.

ŞEHİT KEMAL EKŞİ'NİN ANNESİ: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz Köprüsünde vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kemal Ekşi'nin ailesine plaket verildi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın elinden plaketi alan şehidin annesi Hayriye Songül Ekşi oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Demokrasi Şöleni sanatçıların 15 Temmuz anısına söylediği kahramanlık türküleri ile sürdü.

Editör: Haber Merkezi