İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) bünyesinde faaliyet gösteren bütün Rize dernekleriyle birlikte Beyoğlu Rizeliler Derneği'nin ev sahipliğinde Kasımpaşa İskelede buluşarak bir basın bildirisi okudu ve binlerce Rizelinin katılımıyla Kasımpaşa'dan Taksim'e Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Tek vücut olduk
Basın bildirisi ve yürüyüş etkinliğine RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, Beyoğlu Rizeliler Derneği Başkanı Memiş Kızılkaya yanı sıra İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun de katılarak destek verdiler. 15 Temmuz günü hain FETO terör örgütünün yaptığı darbe girişiminin ardından tek vücut olarak meydanları doldular halkımıza teşekkür ettiler.

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Halkın ilgisi büyük oldu
Kasımpaşa İskeleden başlayarak, Şişhane, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim'e yürüyen sloganlar atan ve tekbir getiren binlerce Rizeliye geçtikleri yerlerde bulunan insanlar alkışlarla ve katılarak destek verdi.

Ümmetin direnişi
RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak Kasımpaşa İskelede ve Taksim Meydanı'nda okuduğu bildiride şu bilgilere yer verdi: 15 Temmuz günü hain FETO terör örgütü ve onu kullanan küresel şer şebekeleri tarafından yapılan darbe girişimine ilk andan itibaren gerekli tepkiyi ve direnişi göstererek milletin yanında yer almıştır. Bu hain saldırı sayın cumhurbaşkanımız ve hükumetimize yönelik bir darbe gibi gözükse de asıl amaç ülkemizi ele geçirerek Türk Milletinin ve Ümmetin direnişini kırmaktır. Milletimiz bu oyunu sezerek Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan çağrıya uymuş ölümü göze alarak kutsal bir direniş göstermiştir. Milletimiz bu süreçte gösterdiği tutum ve davranışlarıyla daha önce var olan kahraman ve savaşçı özelliklerinin yanında darbe savar sıfatı kazanmıştır. RİDEF ve bağlı derneklerimiz Milli İradenin, seçilmiş hükümetin ve milletin liderinin yanında yer alarak gerekli olan her eylemi yapmış ve her aksiyonu almıştır. Bundan sonra da Milletin liderinin ve onun yanında yer alanların her daim destekçisi ve yol arkadaşı olunacaktır. Bu direniş esnasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah'dan cc rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar dileriz. FETO terör örgütünü ve tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Allah cc milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Editör: Haber Merkezi