Erdoğan, Kültürpark'ta düzenlenen 'Rize Ticaret Odası Ödül Töreni'nde, yaptığı konuşmasının başında, konuklara TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın selamını iletti.

Yüksek yargı organlarının başkanlarından oluşan misafirlerin, 'Rize'de bir çayı tahlil edelim' dediklerini ve kendisinin de 'Memnuniyetle' karşılığını verdiğini anlatarak, hep birlikte Rize'ye geldiklerini söyledi.

Erdoğan, 'İnşallah bu ziyaretimiz bu yönüyle de anlamlı olacaktır. Sadece sofralarımızda bir çay içmek değil ama bunun nasıl elde edildiğini, nasıl toplandığını görmek de o dünyaya, o dünyamıza ayrı bir zenginlik katacaktır. Misafirlerimize Rize'mizin yaylalarından çayına, yemeklerinden müziğine kadar tüm güzelliklerini yaşatacağımız bu ziyaretimizin, şehrimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Görmek, duymak, gelip geçerken uğramak başka, tüm güzellikleri yerinde yaşamak bambaşka.' diye konuştu

- 'Ülkemizin tamamını kucaklamaya özel önem verdik'

Rize Ticaret ve Sanayi Odasının, 2014'te en çok kurumlar vergisi ve gelir vergisi ödeyen, ihracat yapan, 40'ıncı yılını dolduran ve Türkiye genelinde 500 sanayi kuruluşu arasına giren kişi ve firmalarına ödül vereceğini söyleyen Erdoğan, ödül almaya hak kazanan tüm iş adamları ve firmaları, Türkiye ve Rize'ye yaptıkları hizmet ve katkılardan dolayı tebrik etti.

Konuşmak İçin Ormana Götürdüğü Ortağını Öldürdü Konuşmak İçin Ormana Götürdüğü Ortağını Öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, hedeflerine 81 vilayetinin tamamının gelişmesi, kalkınması, büyümesi, üretimde, istihdamda, ihracatta ileriye gitmesiyle ulaşacaktır. Ülkenin bir bölümü çok ileri giderken, diğer kısmı çok geride kalırsa orada bir dengesizlik ortaya çıkar. Ama Rize inşallah bunu aşıyor, aşacaktır. Böyle bir dengesizlik beraberinde sosyal huzursuzlukları da getiriyor. Bunun için 2003 yılından beri yaptığımız her yatırımda, hayata geçirdiğimiz her hizmette, attığımız her adımda ülkemizin tamamını kucaklamaya, özel önem verdik.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin eski dönemlerinde, ciddi bir hastalık durumunda sağlık ocakları ve ilçelerdeki hastanelerin yetersiz kaldığını ve insanların Ankara ya da İstanbul'a gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Erdoğan, 'Bunları yaşadık mı? Yaşadık. Çünkü derdimize derman olacak imkanları ancak oralarda bulabilirdiniz de onun için.' dedi.

Hastanelerde muayene sırası, tetkik ve ilaç alma sıkıntılarının yaşandığı dönemlerin olduğunu anlatan Erdoğan, 'Bugünleri yaşadık mı? Yaşadık. İçimizde bunları acımasızca yaşayan kardeşlerimizin olduğunu görüyorum. Fakat, hani eskilerin güzel bir ifadesi var ya 'hafıza-i beşer nisyan ile maluldür', yani insanoğlunun hafızası maalesef unutmayla malül, unutuyor ve o günleri biz çok çabuk unuttuk.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi