Kupada tek maç eliminasyon sistemi mücadelesi dolayısıyla liglere bir hafta Ziraat Türkiye Kupası maçları arası verildi.

Ç.Rizespor-Antalyaspor İlk 11’leri Belli Oldu Ç.Rizespor-Antalyaspor İlk 11’leri Belli Oldu

BİR ÜST TUR İÇİN KAPIŞACAKLAR
Guruplardan çıkan 16 takımın bir üst tura çıkma mücadelesinde; Tuzlaspor, Sivasspor, Gençlerbirliği, Kayserispor, Şanlıurfaspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Gümüşhanespor, Atiker Konyaspor, Ümraniyespor, Kasımpaşa ve Osmanlıspor tur için kapışacaklar.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçları bu hafta sonu tek maç eliminasyon sistemi ile oynanacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir - Galatasaray arasındaki mücadeleler erken final diye adlandırılıyor.

DERBİ MAÇ PAZAR GÜNÜ 20.30'DA
5 Şubat Pazar günü ise 12.30'da Akhisar Belediyespor – Gümüşhanespor ile, 15.30'da Atiker Konyaspor – Ümraniyespor'la 16.15'te Kasımpaşa – Osmanlıspor, 20.30'da Beşiktaş – Fenerbahçe ile tur mücadelesine çıkacak.

ÇEYREK VE YARI FİNAL MAÇLARI ÇİFT MAÇ
Çeyrek Final müsabakaları çeyrek finale çıkan 8 takım arasında çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler TFF tarafından düzenlenecek kura çekimi sonucunda belirlenecek. Kura çekiminde, 4 takım seri başı olup diğer 4 takım ile eşleşecek. Yarı Final müsabakaları, Çeyrek Final müsabakaları sonucu tur atlayan 4 takım arasında maçlar yine çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Çeyrek Final ve Yarı Final müsabakalarında, takımların attıkları goller eşit ise deplasmanda daha fazla gol atan takım üstün sayılacak.

FİNAL MAÇI TARAFSIZ SAHADA
Final müsabakası, yarı finalde tur atlayan iki takım arasında, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak. Final müsabakalarında, eşitliğin bozulmaması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır ve uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde kazanan takım seri penaltı atışları sonucunda belirlenecek.

ŞAMPİYONA KUPA VE MADALYA
Kupa müsabakaları sonunda şampiyon olan kulüp şampiyonluk kupasını kazanacak. Kupa müsabakaları sonunda şampiyon olan ve finalde oynayan kulüplerin futbolcu, teknik heyet ve yöneticilerine, bu başarılarını simgeleyen madalya verilecek.

Editör: Haber Merkezi