İki Belediyenin Çalışanları Birbirine Girdi İki Belediyenin Çalışanları Birbirine Girdi

Her türlü zorluğa göğüs gererek, kişilerin haber alma ve bilgi edinme ihtiyaçlarını doğru ve tarafsız bir biçimde karşılamak adına, çalışan gazetecilerimizi takdir etmek ve saygı duymak gerekir, dedi.Gazeteciliğin evrensel ilkelerinin yanında Vatan ve Millet yararı da gözetilerek yapılması gerektiğinin altını çizen Birben; ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik yapan arkadaşlarımızın hepsi baş tacıdır, dedi.Biliyoruz ki Milli Mücadele yıllarında Türk Basını, Milli Birliğin ve beraberliğin sağlanmasında düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. 15 Temmuz gecesi hain kalkışmayı planlayanlar basınımızı susturabileceklerini sanmıştır. 15 Temmuz gecesi bir kısım vatansever medya mensupları ve gazeteciler olmasaydı belki bugün bizlerde böyle özgür olamayacaktır.

Unutulmamalıdır ki gazetecilik toplumun haber alma özgürlüğüdür. Bu bağlamda medya kuruluşlarına, basın ve gazetecilere sansür ve baskı kabul edilebilir bir anlayış değildir. Gazetecilik mesleğinin etik değerleri ve tarafsız haber alma özgürlüğümüz gazetecinin iş güvencesi ile doğru orantılıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak ifade ediyorum ki; işini layıkıyla yapan ilkeli, tarafsız, sorumlu, liyakatli, vatansever ve bağımsız bir anlayışla görev yapan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Başta ilimizdeki gazeteciler olmak üzere bütün 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin gününü kutlarım.

Editör: Haber Merkezi