İYİ Parti Rize Milletvekili Adayları Emekli Yarbay ve Av. Hızır Keskin ile Av. Ayşegül Rize merkezde esnaf ziyaretlerinde bulunarak esnafın sorunlarını dinlediler. Esnaf ziyaretlerinden sonra Çaykur Genel Müdürlük binasını ziyaret eden İYİ Partili Adaylar, Çaykur personeliyle hasbihal ettiler.

İyi Parti Rize Milletvekili Adayı Emekli Yarbay Hızır Keskin esnaf gezilerinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada AKP iktidarının 16 yıldır kamplaşmaya yönelik siyaset yaptığını belirterek, ' Toplumu öyle bir hale getirdiler ki adeta patlamaya hazır bir bomba oldu. Oysa Türk devlet geleneğinde kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır. İYİ Parti iktidarında tekrar birlik ve beraberlik ortamı oluşturulacak' dedi.

Kayaklı Koşuda Rize'ye 4 Altın Madalya Kayaklı Koşuda Rize'ye 4 Altın Madalya

Keskin bazı kesimlerin partilerine karşı on yargılı olduğunu ifade ederek, 'Genel Başkanımız aleyhine saçma sapan iddialarda bulunuyorlar. Daha düne kadar teröristlerle kol kola olanlar şimdi bize teröristlerle işbirliği yaptığımızı iddia ederek kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Oysa bilinmelidir ki, 2004 te MGK da Feto terör örgütü kabul edildiği halde 2013 e kadar AKP bu terör örgütü ile kol kola çalıştı. Daha sonra Kürt açılımı adı altında PKK ile PYD ile kol kola gezdiler. Habur' da özel mahkemeler kurdurup teröristleri beraat ettirdiler. Beraat ettirdikleri bu teröristleri Suriye' ye taşıdılar. Bu gün Suriye'de o teröristlerle çarpışıyoruz ve şehit veriyoruz. Çözüm sürecinde askere teröristlerle çatışmaya girmeyin talimatını bunlar verdi' dedi.

Keskin bu gün Genel Başkan Meral Akşener' e çeşitli ithamlarda bulunanların tutarsız olduğunu belirterek, '7 Haziran seçimleri sonrası o zaman Başbakan olan Ahmet Davutoğlu Sayın Genel başkanımız Meral Akşener'e Güçlendirilmiş Başbakan Yardımcılığı veya bakanlık teklif etti. Böyle bir tutarsızlık olabilir mi. Bu sadece algı yaratmak, vatandaşı kandırmaktır. Basın tamamen ellerinde, sabahtan akşama dek aleyhimize algı yaratmak için çalışıyorlar. AKP Türk seçmenini bazen bu algı ile aşağılıyor. Enerji Bakanı Damat Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde Erdoğan Aya dört şeritli duble yol yaptı dersek seçmenimiz inanır diyerek aşağılıyor' dedi.

Editör: Haber Merkezi