Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Karal, samimi sohbeti ile birçok konuya değindi.

Kendisine yönelttiğimiz 'Herkes size ulaşabiliyor. Seçildikten sonra seçmenlerle hemşerilerinizle nasıl bir irtibat içindesiniz yönündeki soruya AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 'Çoğu siyasetçi, milletvekili olmadan önce seçmenlere cep telefonu numarasını verir ve seçildikten sonra da numarasını değiştirir. Bende ise tek numara vardır, başka numara yoktur bende. Beni arayan herkese cevap veririm. O anda cevap veremezsem bile mutlaka dönüş yaparım. Milletimizin derdiyle dertlenmek, onların sıkıntılarına çözüm bulmak bizim görevimizdir. Mecliste oturumlara katılıp oylamalarda el kaldırmak için görevlendirilmedik. Elbette her insan gibi bende yapılan hizmetin karşılığını beklerim. Benim için bu karşılık içten samimi bir teşekkürün olması kafidir. Mesela dün iftar sonrası Çamlıhemşinli bir vatandaş yanıma gelerek bana teşekkür etti. Bizzat teşekkür etmek için benle görüşmek istedi. Sağlık alanında bir yakınının sıkıntısına elimizden geldiği kadarıyla çare olabildik. Bu davranış vefa örneğidir. Vefaya önem veren bir insanım. Hazreti Mevlana diyor ki, dostuna vefası olmayanın rabbine da vefası olmaz. Bizim siyasi hareketimiz vefa ve sadakat hareketidir. Vefamız birbirimize, sadakatimiz davamızadır. Bazen yaptığımız ziyaretlerde köylünün 'Cumhuriyet tarihinde köyümüze gelen ilk milletvekilisiniz' sözü bizi çok memnun ediyor. Bu esnada çok duygulanıyoruz. Biz millet için varız, onların bu şeklide mutlu olması bizi inanılmaz derecede mutlu ediyor. Mesela 2011 seçimlerindeki bir anımı paylaşayım sizle. 2011 genel seçimlerinden hemen sonra telefonum, sonuçların açıklandığı günün ertesi günü, çalar. Telefondaki ses yaşlı bir teyzedir ve telefonu açarım. 'Buyur teyze - Nasılsın oğlum? -İyiyim teyze… Benden bir isteğin mi var, neden aradın teyze? -Senden hiçbir isteğim yok oğlum, -Eee, o zaman neden aradın?, -Hiç oğlum, bakayım milletvekili olduktan sonra cep telefonun numarasını değiştirdin mi? diye test edeyim, dedim…' diyerek bir anısını bizimle paylaştı.

OVİT RİZE'NİN ANADOLU İLE BAĞLANTISINI SAĞLAYACAK
Rize'de yapılan yatırımları değerlendiren Milletvekili Karal, 'Rize dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın şehridir. Şuanda bütün Avrupa ayağa kalkmış dünya liderimizin önünü kesmeye çalışıyor. Türkiye artık 2002 Türkiye'si değil. 2002'de 2 Bin 500 dolar olan kişi başına milli gelir 12 Bin 500 dolara çıkmıştır. Artık biz Türkiye'nin önüne 2023 hedeflerini koyuyoruz. Yani Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2023 Türkiye vizyonuna uygun olarak büyüyen, gelişen ve kalkınan bir Rize oluşturmak istiyoruz. Rize'yi tarım, sanayi ve ticarette Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında göstermek istiyoruz. AK Parti iktidarları döneminde şehrimizde tarımda, sanayi ve ticarette destekleyici tedbirler alarak ve doğru politika izleyerek büyük ilerleme sağladık. Rize'nin 2023 Türkiye vizyonuna ayak uydurması için Anadolu'yla olan bağlantısının iyileştirilmesi gerekmektedir. Bunun için de Ovit tünelini yapıyoruz. Bunun için Rize Havalimanını yapıyoruz. Bunun için Lojistik Merkezi'ni yapıyoruz' diye konuştu.

TÜNEL YIL SONU ULAŞIMA AÇILACAK
137 yıllık hayalin gerçekleşmek üzere olduğunu söyleyen Karal, 'Heyecanımız büyük. Yılların hayalinin gerçekleşmesine az bir süre kala yüzlerimiz gülüyor. İlk olarak 1880 yılında Osmanlı Devleti'nin kalkınma planında Rize-Erzurum karayolu ve tüneli projesi olarak gündeme gelen Ovit Tüneli'nin temeli, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlığı döneminde 13 Mayıs 2012 tarihinde atılmıştı. Toplam 14,3 km uzunluğundaki Ovit Tüneli dünyanın en uzun tünellerinden birisi olma özelliğini taşıyor. 1369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 km tünel bağlantı yollarıyla birlikte toplam 28 km olacaktır. 1 Katrilyonu aşan proje bedelli tünelin yıl sonunda açılarak hizmete girmesini bekliyoruz. Bu proje sayesinde Rize'den Doğu ve Güneydoğu'ya açılan kapılar sayesinde gönül köprüleri kurulacaktır. Rize-Erzurum karayolu 50 km azalacak. Dolayısıyla özellikle kışın zor şartlarında yaşanan olumsuz hava koşullarının etkilediği ulaşım daha güvenli ve kesintisiz olacaktır. Az önce de belirttiğim gibi Rize'den Doğu ve Güneydoğu'ya gönül köprüleri Ovit Tüneli'nin açılmasıyla birlikte kurulacaktır. Turizm potansiyeli genişleyecektir. Özellikle kış turizmi noktasında ciddi atılımlar olacaktır. Kısacası 137 yıllık hayalimizin gerçekleşmesi sayesinde Rize kalkınacak, Rizeli ve bölge halkı kazanacaktır' dedi.

3 MİLYON KAPASİTELİ HAVALİMANI YAPILIYOR
Rize Havalimanı projesi ile ilgili bilgiler veren Karal, 'Temeli bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı'mızın katılımıyla referandum öncesinde atılmıştı. O süreçten sonra şantiye inşası yapıldı. 2020'nin sonunda açılması planlanan Rize HavalimanıÇayeli ile Pazar ilçemiz arasında deniz dolgusu üzerinde yapılan Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak. Trabzon'da havaalanı var, Rize'ye gerek yok söylemlerini hatırlıyorum. O zamanki şartlar belki gerektirmiyordu; ancak artan yolcu sayısı ve Rize-Artvin bölgesinde hava yolculuğunun vatandaşlarımız için lüks olmaktan çıkması rağbeti artırdı. Dolayısıyla bubölgeye yani Rize-Artvin arasına bir havalimanının yapılması elzem oldu. Cumhurbaşkanı'mızın takdiri ve hükümetimizin çalışmaları neticesinde Rize Havalimanı için adımları birer birer adımlar atıldı ve şuanda çok önemli bir aşamaya geldik. Dolgu çalışmaları en kısa sürede başlayacaktır. Havalimanının 3 milyon yolcu kapasiteli olması planlandı. Projenin bedeli de yaklaşık 1 Milyar 350 Milyon liradır. Avrupa'da 1., dünyada 3. olma özelliğine sahip. Bütünüyle deniz dolgusu üzerinde inşaatı yapılan Ordu-Giresun Hava Limanı model alınarak inşa edilecek. Deniz üzerinde inşa edilecek bir hava limanı olmasına rağmen kara hava limanları ile aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilmiştir. Havalimanının yapılmasıyla beraber başta turizm olmak üzere birçok alanda Rize çağ atlayacaktır. Gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin artışı Rize için ciddi bir kazanım olacaktır. İnşallah 2020 yılının sonunda Rize Havalimanı tamamlanacak' şeklinde konuştu.

RİZE GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR OLACAK
İyidere Lojistik Merkezinin Rize'yi bir ticaret üssü haline getireceğine değinen Milletvekili Karal, 800 dönümlük bir deniz dolgusuyla İyidere ilçemizde yapacak olduğumuz lojistik merkez Rize'yi bir ticaret merkezi haline getirecektir. Türkiye ve dünyanın önemli firmaları Rize'de temsilcilikler açacak ve ticari faaliyetlerini buradan yürütecektir. Ayrıca, Kalkandere'de yapımı son aşamasına gelen Organize Sanayi Bölgesinde de üretim ve istihdam sağlanacaktır. Rize göç alan bir şehir konumuna gelecektir' ifadelerine yer verdi.

2019 SEÇİMLERİNE KİLİTLENDİK
2019'un Mart ayında Mahalli İdareler, Kasım ayında da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Karal, 'Her iki seçim de Ak Parti için önemli. AK Parti olarak 4 dönemdir üst üste kazandığımız seçim zaferini, 2019'da da elde etmek istiyoruz. Bunun için bugünlerden çalışma yapmaya başladık. Çünkü 2019'da bütün Türkiye, bölgemizde kurulmak istenen tezgahlara 1'inci 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra şöyle ya da böyle biçimlendirdikleri ama gem vuramadıkları, boyunduruk altına alamadıkları Türkiye'yi, kendilerince hizaya sokmak için pek çok tertibin içerisindeler. Buna 16 Nisan referandumunda gereken cevabı verildi. Şimdi bu cevabımızın ne anlama geldiğini, onlara 2019 seçimlerinde de tüm Türkiye'de ve Rize'de hep birlikte göstereceğiz inşallah. Bu Ramazan'da da Rize'de Ak Partililerin nasıl dimdik ayakta, nasıl bir heyecan içinde, nasıl vazife şuuru içinde olduğunu adeta bir ibadet aşkıyla halka nasıl hizmet edilir, halka hizmet etmek için yollar nasıl döşenir, zemin nasıl hazırlanır bunun en güzel örneklerini geceli gündüzlü çalışmalarla verdiler, verdik. Bu vesileyle bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Rize Milletvekillerimizle, il teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla tam bir uyum ve ahenk içerisinde 2019 hedefine kilitlenmiş olarak çalışmalarımızı bugünde aynı heyecanla, aynı gayretle sürdürüyoruz. Çalışmalarımız aralıksız sürecek. Bu süreçte metal yorgunluğu olanlarda değişikliğe giderek 2019'a güçlenerek gideceğiz' diye konuştu.

227 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi 227 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi

ÇAYDA DEVRİM YAŞADIK
Çay bölgemizde organik tarıma geçiş çalışmaları başlı başına bir devrim olduğunu vurgulayan Karal, 'Çayımızın markalaşması adına bir devrim niteliği taşıyor. Toprağımıza itibarı iade edebilme, sularımızın, çevremizin ve herşeyden önemlisi sağlımızın haysiyetine sahip çıkmak adına organik tarıma geçiş bir devrimdir. Ayrıca gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük miras şüphesiz organik çay tarımına geçiş olacaktır. Organik gübrelerin tespiti noktasında çalışmalar devam ediyor. Biliyorsunuz önümüzdeki yıl çay sezonunda organik gübreye geçilecek. Üreticilerimizin bu konuda bizle aynı fikirde olması bizleri sevindiriyor' ifadelerine yer verdi.

HASAN KARAL'DAN BAYRAM KUTLAMASI
Röportajımızı sonunda Ramazan Bayramı ile ilgili tüm Müslümanların bayramını kutlayan Rize Milletvekili Hasan Karal şu ifadelere yer verdi; 'Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan Bayramı'nın başta İslam Alemi olmak üzere Rize'mize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Savaşın yerini barışa, düşmanlığın yerini dostluğa bıraktığı bir bayram geçirmemiz dileğiyle tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederken, bu kutsal vatan topraklar için canını hiçe sayan Şehit'lerimize ALLAH'tan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum.'

Editör: Haber Merkezi