Çayelispor, Palandöken'e Konuk Olacak Çayelispor, Palandöken'e Konuk Olacak

Geçtiğimiz ay Trabzonspor'un stat açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılan Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin Türkiye'de bir takım satın almak istemesi ve o takımı 1 -2 sene içinde Avrupa kupalarında adından söz ettirmesi yönünde söylemleri gerçek mi olacak.

Havadan Rize'ye hayran kalmıştı
Son yıllarda Rize'nin doğal güzellikleri başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın babaocağı Güneysu Kıbledağı camine akın akın gelen Arap turistlerin ilgisi Katar Emirini harekete geçirdiği ve bu doğrultuda yöreden bir takıma ana sponsor olacağı seslendirildi. Katar emirinin bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla Çaykur Rizespor kulübüne talip olacağı öğrenilirken, hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bindiği helikopterle Rize'yi havadan incelemiş ve hayran kalmıştı.
Çaykur Rizespor yönetiminin bu gelişme sonrası nasıl bir yol haritası izleyeceği şimdiden merak edilirken, Cumhurbaşkanına yakın olan kaynaklar seneye Trabzonspor'a forma sponsoru olan Katar ulusal bankası QNB'nin bu kez yeşil – mavili takımı satın alıp çok güçlü kadro altında ligde mücadele edeceği iddia edildi.

Taraftar Olumlu Baktı!
Bu gelişme sonrası Çaykur Rizespor taraftarları ve Rize şehrinin nasıl bir tepki vereceği merak edilirken, A.Ş yönetimi ile her sezon düşük bütçe altında alınan vasıfsız topçularla ligde sıkıntı yaşayan yeşil – mavili renklere gönül veren Rizeli taraftarlar 'güçlü sponsorlarla bizde kaliteli futbolcu ve başarı bekliyoruz. Avrupa'da bu tip satın almalar çok moda. Cumhurbaşkanın memleketinin takımına Katar emirinin talip olması çok doğal. Araplar bir taşla iki kuş vuracak. Hem maça gelecekler hemde Rize'nin Karadeniz'in doğal güzelliklerini yerinde görecekler.' dediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Emirini ricası sonrası Körfez sermayesinin Doğu Karadeniz Bölgesi ve Rize için başta turizm olmak birçok alanda ekonomiye katkı sağlama adına bu projenin devreye gireceği öğrenildi.
Rize sokaklarında gündeme damga vuran bu gelişme sonrası birçok Rizelinin olumlu yönde görüş vermeleri dikkatlerden kaçmazken, bazı Rizesporlular ise ;' Artık yeter, her sezon çile çile nereye kadar. Güçlü takım güçlü yönetimle olur. Bunun örnekleri birçok ülkede var. Futbol artık 'parayı verenin düdüğü çaldığı' yere geldi. Ekonomik dar boğaz altında kalitesiz topçular sizi bir yere taşımıyor. Katar şeyhinin bu takıma el atması ile hem şehrimiz canlanacak hemde saha içinde sportif başarı gelecektir' diye görüş bildirdiler.

Körfez Takımları Kamp İçin Gelecek!
Yeşil – yol projesi ile birlikte Rize'nin eşsiz doğal zenginlikleri ve bol oksijen havası altında bir çok takım sezon öncesi Rize'ye kamp yapmak için gelecek. Bu doğrultuda futbol takımlarının konaklayacağı otel ve saha çalışmalarına hemen başlanacağı öğrenildi. Rize ve bölgeye önemli bir ekonomik girdi sağlayacak olan bu proje son dönemlerde Antalya bölgesinde yerli ve yabancı takımların yaptığı kamp çalışmasının doğu Karadeniz bölgesine kayacağı seslendirildi.

Editör: Haber Merkezi