Rize 14.1 °C
  • DOLAR3,8713
  • EURO4,5671
  • ALTIN161,217
  • IMKB106239

Bu faydası hiç duyulmadı!

15 Kasım 2015 Pazar 12:44 | Okuma : 1338
Bu faydası hiç duyulmadı!

Mandalina, Akdeniz ülkelerinde, Brezilya, Meksika ve ülkemizde yetişen bir ağaçtır. Çiçekleri çay olarak içilmekte ve meyvesi yenmektedir.

Sindirimi kolaylaştırıcı ve sakinleştirici olarak kullanılmaktadır.Mandalın aromatik yağı, tatlı portakal ve limon kokusunda,

Psikolojik rahatsızlıklarda sakinleştirici,Uykusuzlukta,İdrar retansiyonunda,Aşırı huzursuzlukta,Yara izinde kullanılır.

Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verdiğimiz gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknede kullanılmaktadır.Masaj olarak, banyoda, buğu tarzında kullanılır.Eklem ağrılarında masaj tarzında uygulanır.Banyoda gevşeme sağlamak ve yorgunluğu gidermek için birkaç damla kullanılır.Banyoda gevşeme sağlamak ve yorgunluğu gidermek için birkaç damla kullanılır.

Sosyal Paylaşımlar
Etiket :
    Bu habere henüz yorum yazılmamış. İlk yazan yorumu siz yazın. | Tıklayın
Ersağ Temizlik ve Kozmetik Ürünleri
© 2006 - 2016 Tüm Hakları Saklıdır. | Rizedeyiz.Com