Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir inşaat firmasında kepçe operatörü olarak çalışan işçi, yolda bulduğu ve içinde yüklü miktarda para ve kredi kartları olan cüzdanın sahibine ulaştı.

Sabah saatlerinde evinden çıkarak Safranbolu ilçesi Çevrik Köprü mevkisinde çalıştığı inşaat firmasına giden 39 yaşındaki işçi Zeki Alpboğa, yolun ortasında gördüğü cüzdanı alarak iş yerine getirdi.

Burada cüzdanı açan işçi, içinde 10 bin Türk lirası, yaklaşık bin 500 avro ve kredi kartlarını görünce firma sahibi Berhem Baykara'ya getirdi. Cüzdanın içindeki bir kartvizitten ve ehliyetten yola çıkan Baykara ve Alpboğa, sahibi N.Y.K'ye ulaştı.

Burhaniye’ de Aranan 9 Kişi Yakalandı Burhaniye’ de Aranan 9 Kişi Yakalandı

Cüzdanın bulunduğunu öğrenen N.Y.K, Sakarya'da çantasını kaybettiğini, Karabük'e hiç gelmediğini, çantasının oraya nasıl ulaştığı hakkında bir fikrinin olmadığını, almak için en kısa sürede Karabük'e geleceğini geleceğini ifade etti.

- 'Teslim edeceğim'

Alpboğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah işe giderken yolda bulduğu cüzdanı alarak hemen iş yeri yönetimine teslim ettiğini söyledi.

Cüzdanı hiç tereddüt etmeden teslim ettiğini anlatan Alpboğa, 'Van'dan geldim. Ailem orada, gurbetteyim. 6 yıldır burada kepçe operatörlüğü yapıyorum. 2 bin 700 lira maaşla çalışıyorum. Kesinlikle parayı almayı düşünmedim. Çocuklarıma yediremem onu. Benim hakkım değil çünkü. İş yeri yönetimi sahibine ulaştı. Teslim edeceğim.' diye konuştu.

İnşaat firması sahibi Berham Baykara ise işçisiyle onur duyduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini belirterek, 'Çantanın sahibine ulaştık, çok sevindiler. Buraya gelip paralarını alacaklar.' dedi.

Editör: Haber Merkezi