Bir dizi resmi temasta bulunmak, iki ülke arasında başta çay tarımı olmak üzere diğer konularda kurulabilecek işbirliklerini görüşmek üzere Rize'ye gelen Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi PakeerMahideenAmza, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı Makamında ziyaret etti.
Vali Bektaş, Sri Lanka ile Rize'nin ortak özelliğinin çay olduğunu belirterek; 'Sri Lanka dünya çay piyasasında önemli bir paya sahip. Bu ziyarette çay üretim teknikleri konusunda görüş alışverişinde bulunduk' dedi.

Samsun'da depo yangını Samsun'da depo yangını

Büyükelçi Amza da nazik ev sahipliğinden dolayı Rize Valisi Bektaş'a teşekkür ederek; 'Sri Lanka'da olduğu gibi Rize ve çevresinde de çay birinci derecede geçim kaynağı olma özelliğini taşıyor. Bunu göz önünde bulundurarak, iki ülke arasında nasıl bir işbirliği yakalayabiliriz, bunları görüşmeye geldik. Türkiye'de bu yıl içerisinde Türk ve Sri Lanka çayının görüşüleceği bir sempozyum düzenlemeyi planlıyoruz. Bu ziyaretimiz esnasında Sayın Valimize bu konuda da bilgiler verdik' şeklinde konuştu.
Sri Lanka'nın Türkiye Fahri Konsolosu Atilla Ataman'da Büyükelçi Amza'na eşlik ettiği ziyaretin son bölümünde Vali Bektaş, Büyükelçisi PakeerMahideenAmza'a Rize Çayı hediye etti.

Editör: Haber Merkezi