Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Himayelerinde düzenlenen 5. İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Helal Expo Fuarı içerisinde Helal Gıda, İslami Finans, İslami Turizm, İslami Tekstil, Helal Tıp, Helal Kimya ve Ecza konularında üst düzey konuşmacıların katılacağı konferansların da yer aldığı Dünya Helal Zirvesi İstanbul'da start aldı.

Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Amerika'dan 150'e yakın firmanın katıldığı Helal sertifikalı ürünler için Türkiye'deki helal ile ilgili tek platform olan ayrıca 150 ye yakın yerli ve yabancı firmanın katıldığı fuarda ayrıca uluslararası ve yerli market zincirlerinden, gıda toptancılarından, turizm acentalarından ve farklı sektör yatırımcılarından oluşacak satın alma heyetleri ile B2B görüşmelerinin de yapılacağı Helal Expo Fuarına katılan ÇAYKUR yine yerli yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

Açılışın ardından fuar alanını dolaşan Ekonomi̇ Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ̇ beraberinde Fas Ticaret Bakanı Rakıya Eddarhem ve Suudi Bakanla birlikte ÇAYKUR standını ziyaret ettiler. Çaykur standında bir süre oturan heyet, ÇAYKUR ürünlerinden tattılar. Heyetteki yetkililer özellikle beyaz ve yeşil çay ürünlerini çok beğendiklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi