Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yılın birinci yaş çay kampanyasında dönüm başına 400 kilogram kota uygulandığını anımsatarak, bu dönem içinde 172 bin 430 ton çay alımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Birinci sürgünde ramazan ayı öncesinde kısa süre özel sektörün taban fiyatın altında çay aldığını belirten Sütlüoğlu, 'Üreticilere 'acele etmeyin' uyarımızın ardından fiyatlar yükseldi. Özel sektörde çay ilk kez 2 lira 30 kuruşu gördü. Taban fiyatın üzerinden çay alındı. Vatandaşın mutlu olduğu bir dönemi geride bıraktık.' diye konuştu.

Sütlüoğlu, ikinci ve üçüncü sürgünde de aynı duruşun gösterilmesini isteyerek, 'Özel sektörün çaya açlığı bitmiş değil. Özel sektörün elindeki çay stoku bitti. Burada herkes kazanıyor. Başta çay müstahsili, sanayicisi kazanıyor. 'Kazanamayacağız' şeklindeki yersiz psikolojiyi de özel sektör yenmiş oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor

İkinci sürgün alımlarına 3 Temmuz'da başladıklarını ve bu süre içinde 68 ton alım gerçekleştirdiklerini aktaran Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

'Çok düşük miktarda çay geliyor. Bu yıl 172 bin 500 ton çay aldık. Geçen sene yaklaşık 230 bin ton çay almıştık. Geçen seneye göre aldığımız miktar daha düşük. Özel sektör geçen yıl 170 bin ton çay almıştı. Bu yıl rakamlar kesin olmamakla birlikte 182 bin ton çay alındığı ifade ediliyor. Özel sektör ilk kez daha fazla çay aldı. Bu bizim açımızdan iyi. Bizim yapmak istediğimiz de bu. Özel sektörün, ÇAYKUR'dan daha cazip olması. ÇAYKUR ile özel sektörün yarışması. Bu yarış vatandaşın lehine. Bunu birinci sürgünde başardık. Doğru uygulama yapan herkese teşekkür ediyorum. İkinci sürgün döneminde de vatandaşımız aynı duruşu sergilemeli. Bizim ana maksadımız kazanmak değil, vatandaşa çok kazandırmak, onları himaye etmek. Bir devlet kurumu olarak düzenleyici görevimiz var.'

Editör: Haber Merkezi