Türkiye Güreş Federasyonu, Grekoromen Güreş Süper Liginin güçlü takımlarından, ÇAYKUR spor Grekoromen Güreş takımı 21 puanla bu sezonun en iyi performansına sahip takımı olarak sezonunun üçüncü süper lig şampiyonu oldu.
Afyon'da 3 hafta süren ligde ASKİ kulübü hem Serbestte hem de Grekoromen 'de şampiyon olurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Grekoromen 'deki şampiyonluğunu bu sezon ASKİ Güreş Spor kulübüne kaptırmış oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen ve Olimpiyat madalyalı güreşçilerin bile mindere çıktığı Süper Lig müsabakaları sona erdi. 14-15 Nisan tarihlerinde 1, 2, 3 ve 4'üncü haftalar, 25-26 Mayıs tarihlerinde 5, 6, 7, 8 ve 9'uncu haftalar ve 29-30 Haziran tarihlerin arasında da 10, 11, 12 ve 13'üncü haftaların maçları Afyon'da yapıldı. Serbestte 14 Grekoromen liginde 14 takım olmak üzere toplam 28 kulüp şampiyon olmak için kıyasıya mücadele etti.

14 Süper Lig takımının mücadele ettiği, Grekoromen Güreş Süper Liginde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bu sezon Şampiyonluk koltuğunu ASKİ Spor Kulübüne devretti. Ligde 26 puanla ASKİ Spor Kulübü şampiyonluğunu ilan ederken, 24 puan toplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ikinci oldu. 21 puan alan Rize ÇAYKUR Spor Kulübü ise bu sezon iyi bir çıkış yakalayarak sezonu üçüncülükle kapattı.

Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz

Çaykurspor Grekoromen Süper Lig İdareci ve Antrenörleri, 'Her sezon süper ligin bir üstüne emin adımlarla çıkmayı bu sezonda güreşçilerimiz başardılar. Gelecek sezon ligin birincisi şampiyonluk kupasını, Rize'ye ve Çaykurspor Kulübümüze kazandıracağız. Bu başarılarımızda maddi ve manevi destekleriyle her zaman yanımızda olan, Çaykurspor Güreş Kulübümüz Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü sn. İmdat Sütlüoğlu beye, antrenör ve sporcular olarak kulübümüze sağlamış olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.' dediler. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi