İstanbul B. Şehri Belediyesinin ardından, Ankara ASKI Spor Kulübü 89 puanla Gençler Türkiye Şampiyonası ikincisi, ÇAYKUR spor Güreş Kulübü Gençler takımı 82 puanla Türkiye Gençler Şampiyonası üçüncülük kupasını kazandı.Gemlik Spor salonunda 4 gün devam eden, Greko-Romen Güreş Gençler Türkiye şampiyonası, Türkiye 42 İlden 120 Güreş kulübünden 410 sporcunun katıldı. Bursalıve Gemlikli güreş severlerin 4 gün boyunca büyük ilgi gösterdiği şampiyona sonunda,Çaykurspor GrekoromenGüreşve Rize THOM takımlarından, altın ve bronz madalya kazan güreşçiler şu isimlerden oluştu.

Rize THOM'dan 82 kiloda Muhittin Sarıçiçek kilosunda Türkiye birincisi olarak altın madalya kazandı. Çaykurspor ve THOM'dan 67. kiloda Yavuz Albaş kilosunda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Çaykurspor'dan Taha Osman Avcı 77. kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Yine Çaykurspor'dan 87. kiloda Enes Acarer Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Son olarak 97. kiloda Çaykurspor ve THOM'dan Burak Çakır Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan sporcu oldu. Çaykursporun ve THOM baş Antrenörü Rüstem Koyuncu ve Antrenör yardımcılarından oluşan 25 kişilik sporcu kafilesi kupa ve madalyalarıyla Rize'ye döndü.Çaykurspor güreş Baş antrenörü Rüstem Koyuncu, 'Son dört yıldır,Çaykurspor güreş kulübü olarak elde ettiğim başarılarının hiç birisitesadüfi değildir. Altyapıdan başlayarak bugün büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler olarak onlarca profesyonel ve milli güreşçiye sahip olmanın gururunu yaşıyoruz.

Ata sporumuz Türk güreşine yeni isimler ve yeni şampiyonluklar kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak ve Eski Bakanımızın, Kulübümüzün Başkanı Sn. İmdat Sütlüoğlu'nun müşterek çalışma talimatlarıyla ülkemizin en modern güreş tesisini Rize'mize kazandıracaklardır. Son yıllarda büyük ivme gösteren başarılarımızdaki önemli etkenlerden biriside,Çaykurspor Kulübü YK Başkanımız, Çaykur Genel Müdürümüz Sn. İmdat Sütlüoğlu'nun kulübümüze sağlamış olduğu imkanlar ve bizlere vermiş olduğu değer ve desteklerinin payı çok büyüktür. Çaykurspor güreş bundan sonra ülkemiz güreşine ve yurt dışında gerçekleşecek olan uluslararası müsabakalarda ülkemize önemli madalyalar kazandırmaya adaydır. Yine, çalışmalarımızdatesis ve konaklama noktasında bizlere imkan tanıyan, Rize Gençlik Hiz. ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve personeline teşekkürlerimizi sunuyoruz.' dedi.

Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak

Müsabakaların kupa töreninde konuşan, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz 'Genç sporcularımızın ortaya koyduğu performans bizleri ziyadesiyle memnun etti. Biz federasyon olarak gençlerimize çok önem veriyoruz. Tek amacımız buralardan Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkarmak. Ben burada mindere çıkan ve dereceye giren tüm sporcuları kutluyor başarılarının devamını diliyorum' şeklinde konuştu. Haber ve Fotoğraflar: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi