CHP Rize İl Örgütü, CHP'nin Kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Rize'deki Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ve bir de basın açıklaması yapacak.CHP'nin 93. Kuruluş Yıldönümünü nedeniyle CHP Rize İlçe Örgütleri de ilçelerdeki Atatürk Anıtlarına çelek koyarak saygı duruşunda bulunacak ve partinin kuruluş yıldönümüne ilişkin açıklamalarda bulunulacak.

CHP'lileri, 9 Eylül Cuma günü (yarın) saat:11.00'da yapılacak olan, Rize'deki Atatürk anıtına çelenk koyma törenine çağıran Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, törene Rize İl ve Merkez İlçe binalarından yapılacak çıkışla, Türk bayraklarıyla yürüyerek gidileceğini kaydetti.

Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir de basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Rakıcı, 'Bundan 93 yıl önce, 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisidir. Kökleri Sivas kongresine, işgale karşı direnmek amacıyla kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine dayanan partinin adının önüne, 1924'te ise Cumhuriyet sözcüğü eklenmiştir. Bu nedenledir ki CHP, 5 yıldızlı otellerin resepsiyon salonlarında, ekonomik güç odaklarının desteğiyle kurulan bir siyasi parti değildir! Bağımsızlık savaşının hemen sonrasında kurulmuş, halk için, halka hizmet için kurulmuş siyasi bir partidir. Kuruluş felsefesinin özünde, ekonomik gelişme ve kalkınma, sosyal ve kültürel alanda aydınlanma, çok partili demokratik parlamenter hayata geçiş, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesi vardır' dedi.

Yolda Yatan Köpeğin Üzerinden Otomobili ile Geçti Yolda Yatan Köpeğin Üzerinden Otomobili ile Geçti

CHP Rize İl Başkanı Rakıcı, bu hedeflere, kurtuluş ve kuruluşa inanan herkesi, 9 Eylül Cuma günü (yarın) saat:11.00'da Rize Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan CHP'nin 93. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına davet etti.

Editör: Haber Merkezi