Daha önce İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığının ayrın yerlerde ve sağlıksız koşullarda yürüttüğü çalışmalar nedeniyle yaklaşık bir yıldır inceleme çalışmalarını sürdüren Rize İl Başkanlığı, yapılan görüşmeler sonrasında Tek Gıda-İş Sendikasına ait binanın 3.katı için anlaşmaya vardı.Rize Merkez Eminettin Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Sendika binasının 3. katını komple kiralayan CHP Rize İl Başkanlığı, yaklaşık 2 aylık çalışma sonrasında, yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı yeniden düzenleyerek İl Merkezi haline getirdi.

Engin ve Dilan Polat Beraat Etti Engin ve Dilan Polat Beraat Etti

Rize İl Başkanlığı ile birlikte Rize Merkez İlçe Başkanlığı, İl Sekreterliği ve Saymanlığı ile Merkez İlçe Sekreterliği ve Örgütlenme Biriminin yer aldığı merkezde Kadın Kolları ile Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Disiplin Kurulu, İl Başkan Yardımcıları ile İl Genel Meclisi Üyeleri, Sekreterya ile bir de genel toplantı Salonu yer alan İl Merkezinde, mutfak ve çay ocağı ile bütün birimlerin birleştiği bir de genel izleme salonu yer alıyor.

CHP Rize örgütlerinin yer aldığı Rize İl Merkezinin açılışı, aynı zamanda İl Kongresinin de yapıldığı 24 Aralık Pazar günü, CHP'nin Rize sorumlusu İstanbul Milletvekili Dr.Dursun Çiçek, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile İlçe Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, AKP, MHP, ÖDP ile İYİ Parti İl Başkan Yardımcıları ve çok sayıda partilinin katılımıyla yapıldı.
Merkezin Açılış töreninde konuşan CHP İl Başkanı Mesut Rakıcı, göreve geldiklerinden beri sürdürdükleri örgütlenme ve yeniden yapılanma çalışmalarıyla bu aşamaya geldiklerini ifade ederek, CHP olarak sadece ülke genelinde değil Rize'de de iktidara yürüdüğünü ifade etti.

Törende konuşan ve merkezin yapılışında önemli katkıları olan İstanbul Milletvekili Çiçek, güneşin doğduğu gibi ülkemize aydınlığın da en doğudan Rize'den doğacak güneşle geleceğini ifade ederek; Rize'deki çalışmaların Ankara'da önemli etkiler yaptığını kaydetti.
Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi, aynı gün doğum günü olan ve 5 yaşını bitirerek 6 yaşına giren Ömür Çağlar Şan ile birlikte gençlik ve kadın kolları üyeleri, Milletvekili Çiçek ve İl Başkanı Rakıcı tarafından kesildi. Açılışa katılan davetliler ve CHP'liler daha sonra 6 yaşına giren Ömür Çağlar'ın doğum günü pastasını da keserek, sağlıklı ömür diledi.
CHP'liler daha sonra, aynı gün yapılan Rize İl Başkanlığının 36.Olağan Kongresine katıldı.

Editör: Haber Merkezi