700 Kilogramlık Boğasının Doğum Gününü Kutladı 700 Kilogramlık Boğasının Doğum Gününü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Örgütü, Rize'deki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, FETÖ/PDY ile ülkemizde yaşanan darbe kalkışımı ardından oluşan birlik ve bütünlüğün bozulmadan sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle 15 Temmuz sürecinin bir 'cadı avına' dönüştürülmemesi, siyasi çıkar ve hedefler için fırsat olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çeken CHP'liler, ziyaretlerinde STK temsilcilerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı mitinginde okumuş olduğu 12 maddelik manifestoyu içeren bildiriyi verdi.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı başkanlığında, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Merkez İlçe Başkanı Sedat Toprak ve ilçe yöneticileriyle birlikte Rize Muhtarlar Derneği ve Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Futbol Antrenörleri Derneği, Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ş.Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Ö.Faruk Ofluoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretlerde, 'Ne darbe ne dikta, tam demokrasi' mesajı veren CHP heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yenikapı'daki konuşmasında vurguladığı 12 maddelik bildiriyi içeren broşürler verdi.

Yanlış ve Haksız Uygulamalar
Rize'deki STK Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan görüşmelerde konuşan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, 'Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Darbe girişimi sonrası oluşan birlik ve beraberlik ortamı herkesi mutlu etmişti. Ama ne yazık ki buna aykırı uygulamaları görmeye başladık. Ne olursa olsun biz, bu birlikteliğin sürmesi için uğraşacağız. Bir yandan da yapılan yanlışları, haksız uygulamaları da dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz. İçinde yaşadığımız koşullar aynı zamanda yapılan eleştirilere kulak tıkamanın sonucunda olmuştur. Bugün bize, 'siz haklıymışsınız' diyenler bugünden itibaren, yapmış olduğumuz eleştirilere kulak vermeli ve ülkemizde oluşan bu olumlu havanın sürmesine en az bizim kadar katkı sunmalıdır' dedi.

Siyasi Sorumluluk Vurgusu
Ülkemizde yaşananların, gelişen bir sürecin sonucu olduğuna dikkat çeken Rakıcı, 'Ve bu sürecin siyasi sorumluluğu da vardır. Vatandaşlarımız bu siyasi sorumluluğun sonuçlarını da merakla beklemektedir' şeklinde ifadeler kullandı.

Tarihi Belge ve Yol Haritası
Ziyaretler sonrasında, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleriyle de kısa bir değerlendirme yapan Rakıcı, yaptığı açıklamada, 'Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, Genel Başkanımızın, 'Ne darbe ne dikta, yaşasın tam demokrasi' başlığı altına açıklamış olduğu 12 maddelik Yenikapı Manifestosunu içeren, İl Başkanlığımızca hazırlanmış bildiriyi ilettik ve Yenikapı'da oluşan birlik ruhunun yaşamın her alanında sürmesi gerektiğini vurguladı. Sivil toplum örgütlerine verdiğimiz '12 Maddelik Yenikapı Manifestosu', ülkemizi geleceğe güven ve birlik içinde taşıyacak en önemli yol haritasıdır. Tarihi bir belgedir. Bize ve hepimize düşen bunların hayata geçmesini, geçirilmesini sağlamak ve daha önce yapılan, özür dilenerek özeleştirisi yapılan hataların aynısının yapılmamasını sağlamaktır. Hazırladığımız, bu 12 maddelik manifestoyu içeren bildirilerimizi tüm kesimlere ulaştırıp, toplumsal duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi