Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günlerden geçen Çaykur Rizespor, ligin 6'ncı haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olucak. İlk 5 haftada Kasımpaşa ve Antalyaspor'a yenilen Akhisarspor,Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Bursaspor ile berabere kalan yeşil-mavililer 5 hafta sonunda sadece 3 puan topladı. Çaykur Rizespor deplasmda oynadığı 2 maçta ise 1 puan çıkarabildi.

Ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor ise ligin ilk iki haftasında Göztepe ve Fenerbahçe'yi mağlup ettikten sonra 3'üncü haftada Kayserispor ile berabere kaldı. Evkur Yeni Malatyaspor son iki haftada ise Konyaspor ve Beşiktaş karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve 5 hafta sonunda 7 puan topladı.

Ç.RİZESPOR SON DAKİKALARDA YIKILIYOR

Çaykur Rizepspor Spor Toto Süper Lig'de bu sezon son 15 dakikada Alanyaspor ve Sivasspor ile birlikte en fazla gol yiyen takım oldu. Yeşil-mavililer geçtiğimiz 5 haftada son 15 dakikalarda 4 kez kalesinde gol gördü.

Çaykur Rizespor bu sezon ayrıca en fazla sahipsiz top kazanan takım oldu. (308 kez)

MUSA VE TRAORE SAKAT

Çaykur Rizespor'da Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesi Musa Çağıran'ın sakatlığı sürüyor. Sağ dizinde menisküs yırtığı bulunan Musa'nın tedavisine devam ediliyor. Yeşil-mavililerde ayrıca sene başında takıma katılan Armand Traore'de sakatlığı nedeniyle bu müsabakada forma giyemeyecek.

TAKIM YİNE KARACA'YA EMANET

Çaykur Rizespor'da İbrahim Üzülmez ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğu Mehmet Ali Karaca'ya emanet edildi. Bursaspor maçında takım ile bu sezonki ilk maçına çıkan Karaca, Evkur Yeni Malatyaspor maçında da saha kenarında olacak.

Zorlu müsabaka öncesi değerlendirmelerde bulunan Karaca, 'Evkur Yeni Malatyaspor bu ligin sert takımlarından biri. Bursaspor takımına göre önde çok süratli oyuncuları yok ama genel anlamda hem kafa hakimiyeti hem de skorel anlamda çok tehlikeli oyuncuları kadroda var. İki takımında puan veya puanlara ihtiyacı var, ben umut ediyorum ki zorlu deplasman maçına en iyi şekilde hazırlanarak bu maçtan puan veya puanlar alarak Rize'ye döneceğiz.' dedi.

KAPTAN TAKIMDAN UMUTLU

Çaykur Rizespor'un takım kaptanı Orhan Ovacıklı Evkur Yeni Malatyaspor maçı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

'Moralimiz yerinde, oyun olarak kendimizi geliştiriyoruz, Bireysel performanslarımızda ligin ilerlemesiyle yukarı seviyelere çıkacaktır. Malatya deplasmanından alacağımız galibiyetle, galibiyet hasretine son vereceğiz, öyle karamsarlığa kapılacak bir tablomuz yok, iyi olacak her şey.'

SÜPER LİG'DE İLK KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR

Çaykur Rizespor ile Evkur Yeni Malatyaspor cumartesi günü Süper Lig'de ilk defa birbirlerine rakip olacaklar.

Malatya kentini uzun süre Süper Lig'de temsil eden ve son yıllarda amatör kümeye kadar düşen Malatyaspor ile Çaykur Rizespor daha önceden 11 kez birbirlerine rakip oldu. Bu maçların 6'sını Çaykur Rizespor, 4'ünü Malatyaspor kazanırken 1 maçta berabere sonuçlandı.

Maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu ise 9'uncu kez Çaykur Rizespor'un maçını yönetecek. Öğretmenoğlu'nun bugüne kadar yönettiği 8 karşılaşmadan 3'ünü Çaykur Rizespor, 3'ünü de rakipleri kazanırken 2 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

MUHTEMEL KADROLAR

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbil, Sincere Seth, Arturo Mina, Sadık Çiftpınar, Buğra Çağıran, Michael Pereira, Ahmed İldiz, Guilherme, Adem Büyük, Danijel Aleksic, Khalid Boutaib

Sakat: Ömer Şişmanoğlu

Cezalı: Yok

------------------------------------------------------------------------------------------------

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Marwane Saadane, Jaroslav Jach, Orhan Ovacıklı, Matic Fink, Robin Yalçın, Ali Çamdalı, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio, Vedat Muriç

Pazarspor Evinde Farka Koştu 4-1 Pazarspor Evinde Farka Koştu 4-1

Sakat: Musa Çağıran, Armand Traore

Cezalı: Yok

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 22 Eylül Cumartesi - 13:30

Stad: Yeni Malatya Stadı

Maçın Hakemleri: Mustafa Öğretmenoğlu, Mustafa Sönmez (1.Yardımcı Hakem), M.Ergin Gözütok (2.Yardımcı Hakem), Hakan Ceylan (4.Hakem)

Yayın: beIN SPORTS 1

PUAN DURUMU

9 - Evkur Yeni Malatyaspor - 7 Puan (2G, 1B, 2M)

16 - Çaykur Rizespor - 3 Puan (0G, 3B, 2M)

Editör: Haber Merkezi