Süper Lig'de güçlü ve geniş bir kadro oluşturmak için transfer piyasasını açan Çaykur Rizespor'da çalışmalar aralıksız devam ediyor. Başkan Kemal Yardımcı, transfer komitesi ve scout ekibi yapılacak yabancı transferler için ince eleyip sık dokuyor.Özellikle bonservisi elinde olan veya kiralanabilecek oyuncular üzerinde yoğunlaşan yeşil-mavililerin ayrıca maliyeti uygun transferler için de çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı

Hemen her mevki için çalışma yaptığı öğrenilen Rizespor'un ilk etapta futbolcunun kendi hedeflerine uygun olup olmadığına baktıkları öğrenildi. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, özellikle yerli oyuncu olarak alınmasını istediği isimlerin listesini verirken boş durmayan scout ekibi de izlediği isimlerle ilgili raporlarını vermeye devam ediyorlar. Özellikle yabancı futbolcu transferi için sıkı bir çalışmanın olduğu Rizespor'un listesinde yer alan isimler de netleşmeye başladı. Yeşil-mavililerin listesinde yer alan Kasımpaşa'dan David Pavelka'ya teklif yapıldığı öğrenildi. Sözleşmesi bu sezon sonunda biten Pavelka'nın olumlu yanıt verdiği bildirildi.

DAVİD PAVELKA'NIN KARİYERİ
27 yaşındaki Çek futbolcu David Pavelka futbol altyapısını Sparta Prag'da aldı. Ülkesinde Sparta Prag, Slovacko ve Slovan Liberec takımınlarının formasını giyen Pavelka ilk yurt dışı transferini 2016/2017 sezonu başında Kasımpaşa'ya transfer olarak yaptı.

Kasımpaşa forması ile bu sezon 31'i Süper Lig olmak üzere 33 maçta forma şansı bulan Pavelka, 3 asist yaptı. Gol katkısında bulunamadı. Pavalke ayrıcı 14 kez de Çek Milli Takımı forması giydi.

SAVUNMAYA HIRVAT OYUNCU
Çaykur Rizespor'un listesinin ilk sırasında yer alan defans oyuncusu ise Zoran Nizic. Hırvatistan'ın Hajduk Split kulübünde oynayan başarılı defans oyuncusunun izlendikten sonra transferine karar verilirken resmi teklifin yapıldığı öğrenildi.

Hırvatistan milli takımında da oynayan Nizic'in 2 milyon Euro olan bonservisi için pazarlıklar devam ediyor. Listede olan bir başka isim de Julio Tavares. Fransa'nın 1. Lig takımlarından Dijon'da forma giyen 29 yaşındaki forvet oyuncusu bu sezon 26 maçta 12 gol attı.

TAVARES'TE KİRALIK FORMÜLÜ
Yeşil-mavililer bonservisi 5 milyon Euro olan Julio Tavares'i kiralık olarak transfer etmek için menajeri aracılığıyla teklifte bulundu. Golcü oyuncunun Rizespor'un teklifine sıcak bakıp görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.Defans için düşünülen bir başka isim ise Hırvatistan'ın NK Osıjek takımından Mile Skoric. 26 yaşındaki defans oyuncusunun bonservis ücreti 1.5 milyon Euro. Transfer komitesinin bonservis ücretinde indirime gidilmesi için görüşmelere devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi