Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

23-24 Nisan 2017 tarihlerinde Rize genelinde etkili olan 80-100 kuvvetindeki fırtına nedeniyle; Merkez ve yer yer tüm ilçelerde çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri, elektrik hatlarındaki kopmalar şeklinde etkilendi. Yaşanan afet sonucu 3 vatandaş hafif şekilde yaralandı, sevk edildikleri hastanelerde gördükleri tedavi sonucunda taburcu oldular.
Yapılan ilk tespitler sonucu il genelinde yaklaşık 400 çatı ağır, orta ve hafif şekilde hasar görmüş, İkizdere İlçesi Çağrankaya Mahallesinde 1 caminin minaresi yıkılmış, 2 araç ise çatılardan kopan parçalar sonucu zarar gördü.
Yaşanan fırtına nedeniyle Rize Afet Müdahale Planı çerçevesinde Hasar Tespit Hizmet Grubu göreve çağrılarak, 6 ayrı ekip (Rize AFAD 2 ekip, Çevre ve Şehircilik 2 ekip, Özel İdare 2 ekip) oluşturulmuş ve her ekipte 2 inşaat mühendisi görev aldı.

Hasar tespitleri hızlı bir şekilde ve bir plan dahilinde devam etmekte olup, 27 Nisan 2017 Perşembe günü itibariyle tespitlerin yüzde 80 tamamlandı. Çatısı uçan vatandaşlardan barınacak evi olmayanlar için barınma yerleri temin edildi.
Hasar tespitleri tamamlandıktan sonra Başbakanlık AFAD Başkanlığının Acil Yardım Yönetmeliği ve bu Yönetmeliğe istinaden yayımlanan Acil Yardım Genelgesindeki hasar oranlarına göre belirlenen miktarlar kadar nakit yardımlar zarar gören vatandaşlara verileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi