Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak

Erdoğan, çayda bu yıl son kez toprağın verimini artırmak için azotlu gübre kullanıldığını da belirterek gelecek yıldan itibaren organik çay tarımına geçileceğini ve bölgenin artık kimyasal gübrenin zararlı etkilerinden kurtulacağını duyurdu.
Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi: 'Yaptığımız çalışmalarda 10 santimetreye düşen filiz sayımlarına baktığımızda rekolte düşüşü beklemiyoruz. Geçen yıla eş veya bir miktar üzerinde rekolte beklemeliyiz.

​Çay sektörünün ihtiyacını karşılamak için rekolte artışı veya aynı miktar üretime ihtiyacımız var. Bölgemizde altı ana noktada gelecek yıl kullanılması muhtemel organik gübre konusunda verim düşüklüğü yapım yapmadığı, verimi nasıl etkilediği konusunda çalışmalarımız var ve bize çok büyük veri oluşturacak. Borsa olarak paylaştığımız veri eğer verim düşüklüğü maksimum yüzde 10'dan yukarı çıkarsa biz bu organiğe geçişin şeklinin değiştirilmesini istiyoruz. Kesinlikle Türkiye'nin ihtiyacı olan tüketim miktarını üretmemiz lazım. Aksi taktirde piyasadaki ürün talebi karşılanmadığında ithal yoluna gitmek zorunda kalırsınız ve arkası kesilmez. Damak tadımızı değiştirir. Kolaycılığa alıştırır.'

Editör: Haber Merkezi