Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Fuarın açılış toplantısına katılan Çaykur Genel Müdürü İmdat organik çay konusunda iddialı olduklarını belirterek, organik ürün yelpazemizi geliştirmek ve ihracatı arttırmak için her platformda çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl 28'si düzenlenen dünyanın en büyük organik fuarı olan Uluslararası Organik Gıda ve Doğal Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı BIOFACH& VIVANESS ürünleri fuarı Almanya'nın Nürnberg kentinde kapılarını ziyaretçilerine açıtı. Açılışta düzenlenen toplantıya Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly, Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu IFOAM başkanı Andre Leu, Organik Gıda Sanayi Federasyonu CEO'su Dr. Felix Prinz zu Loewenstein ve Almanya Gıda ve Tarım Federal Bakanı Christian Schmidt konuşmacı olarak katılırken dünyada son yıllarda hızlı bir çıkış trendi yakalayan organik tarım ve kişisel bakım ürünleri konusunda fuar katılımcıları ile istişare yapıldı.

ÇAYIMIZIN FARKI KAR
Dünya organik gıda konusunda arayışlar içerisindeyken ve hızla bu tür üretime doğru giderken Türk Çayının rakiplerinden birkaç adım önde olduğunu belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: 'Organik tarım organik çay son derece önemli. En sağlıklı ürün organik ürün ve dolayısıyla en sağlıklı çay da organik çaydır. Bizim çayımızın diğer çaylara göre doğal bir üstünlüğü var. Biz dünyanın en kuzey iklim kuşağında çay yetiştiriyoruz. Çaylıklarımızın tamamının üzerine kar yağıyor. Kar yağdığı için çayımızda haşere ve zararlı böcekler yok. Olmadığı için de biz haşere zehri kullanmıyoruz. Birçok sağlık sorununa neden olan pestisit kalıntıları ihtiva etmeyen çayımızın tamamının organik olma kabiliyeti var.' dedi.



ÇAYIMIZ DÜNYADA RAKİPSİZ OLACAK
Organik tarım projesiyle Türk çayının dünyada rakipsiz hale geleceğinin altını çizen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: 'Çayımızda sadece kimyasal gübre yerine organik gübre kullanırsak çayımızın tamamını organik yapabiliyoruz. Böyle bir imkan çay üreten hiçbir ülkede yok. Kimyasal pestisit yerine organik pestisit kullanarak organik çay üreten ülkelerde çok kısıtlı miktarlarda organik çay üretebiliyorlar. Bu konuda bizimle rekabet edebilecek hiçbir ülke yok. Çayımız zaten çok sağlıklı. Organik yaparak çayımızı dünyada rakipsiz bir ürün olarak pazarlamak istiyoruz.' Dedi.

Editör: Haber Merkezi