Rize Yenişehir Spor Salonu'nda, ÇAYKUR bünyesinde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da çalışmak üzere başvuruda bulunan 73 hükümlü arasından alınacak 20 işçi için kura çekimi gerçekleştirildi.

Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu

Rize 1. Noteri Abdullah Baki Özdemir, kura yöntemini açıkladıktan sonra salonu gezerek elindeki numara tablolarını gösterdi.

Özdemir, çekilecek numaraların atılacağı torbayı ters çevirerek içinin boş olduğunu salonda bulunanlara gösterdi. Özdemir'in numaraları boş torbaya atmasının ardından kura çekime geçildi. Numaraların yerleştirildiği torbadan 20 kişi ve yedeklerin isimleri çekildi.

Numarası okunan hükümlüler sevinç yaşadıkları gözlendi.

ÇAYKUR Genel Müdür yardımcısı Yusuf Ziya Alim, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR olarak 4857 sayılı madde gereği hükümlü kadrolarını tamamlamak için kura çekimi yaptıklarını söyledi.

Noter huzurunda çekimi yaptıklarını ifade eden Alim, başvuran 73 kişiden 20'sinin işe alınacağını kaydetti.

- 'Yiyecek ekmeğimiz varmış'

Kura sonucunda adı çıkan Ali Rıza Gökbayrak ise üçüncü kez isminin çıktığını belirterek, '1992 yılında ÇAYKUR'a işçi alımı için noter huzurunda yapılan çekilişte ismim çıktı. Ondan sonra ceza aldım hakkım yandı. 1998 yılında tekrar başvuru yaptım yine ismim çıktı. 12 sene çalıştıktan sonra başıma bir hal geldi oda yandı. Bugün yine noter huzurunda ismim çıktı. Demek ki yiyecek ekmeğimiz varmış. Çok mutluyum.' diye konuşu.

Editör: Haber Merkezi