RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçının Hakemi Belli Oldu RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçının Hakemi Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında, 3. Lig takımı Manisa Büyükşehir Belediyespor, Süper Lig temsilcisi Çaykur Rizespor'u konuk etti. Saat 14.30'da başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor - Çaykur Rizespor maçı konuk takımın 4-2 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Rakibini 4-2 mağlup eden Çaykur Rizespor, kupada 3. tura yükseldi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın oğlu Ömer Faruk Karaman, müsabakada Manisa Büyükşehir Belediyespor'un kalesini korudu.

Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Kweuke, bu sezon ilk resmi maçına çıktı. Golcü oyuncu en son 17 Ocak 2016'da Gençlerbirliği'ne karşı forma giymişti.

31. dakikada Ahmet İlhan'la 1-0 öne geçen Çaykur Rizespor, Robin Yalçın ile 33'te farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarının 5. dakikasında Robin Yalçın ikinci golünü atarak farkı üçe çıkardı. Bu dakikadan sonra daha mücadeleci bir oyun ortaya koyan Manisa Büyük Şehir Çaykur Rizespor'dan kiralık gelen Furkan Safi'nin golüyle farkı ikiye düşürdü. Yine Furkan'ın pası ile Olcay'ın golüne engel olamayan yeşil-mavililer farkın bire düşmesine engel olamadı.

KWUEKE GOLLERİYLE DÖNDÜ
76. dakikada aylardır sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan Kweuke, Özgür Çek'İn yerine oyuna girdi. 90+4'te skoru belirleyen golü Kweuke kaydederken maç 4-2 tamamlandı. Bu sonuçla Çaykur Rizespor bir üst tura çıktı. Geçen sezonun ikinci yarısı ilk maçında takım arkadaşı ile gol sevinci yaşarken sakatlanan Kamerunlu oyuncu 248 gün sonra sahalara döndü. Uzun bir aradan sonra sahalara dönen siyahi oyuncu Kweuke kısa süre almasına rağmen performansı ile lig maçlarında da sahada olacağım görüntüsü verdi.

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor'u 4-2 mağlup eden Çaykur Rizespor, adını 3. tura yazdırdı.

Karşılamanın 30. dakikasında Furkan'ın sağdan yaptığı ortada Ahmet İlhan, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

33. dakikada Recep Niyaz'ın sol kanattan ceza alanına giren Recep Niyaz'ın ortasında Robin Yalçın'ın bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bir kez daha ağlara gitti: 2-0.

İlk yarısı 2-0 konuk ekibin üstünlüğüyle biten müsabakada 51. dakikada, orta sahadan topla ilerleyen Robin Yalçın'ın, ceza alanı dışından attığı sert şutta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-0.

55. dakikada Olcay Turhan'ının sol kanattan yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Furkan Safi, farkı 2'ye indirdi: 3-1.

57. dakikada Furkan Safi'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-2.

90+5. dakikada Kweuke düzgün bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 4-2.

Stat: Mümin Özkasap

Hakemler: Emre Malok, Bahtiyar Birinci, Mehmet Yıldırım

Manisa Büyükşehir Belediyespor: Ömer Faruk Karaman, Semih Durmuş (Dk. 54 Alper Sürücü), Furkan Safi, Berkin Kamil Arslan (Dk. 69 Ali Öztürk), Süleyman Çelikyurt, Barbaros Barut, Mustafa Tiryaki, Olcay Turhan, Mehmet Yılmaz (Dk. 46 Bilal Gücüyetmez), Şemsettin Ender Kılıç, Mustafa Diler

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Atiyah, Robin Yalçın, Mehmet Akyüz (Dk. 88 Tuszyhnski), Oğuz Han Aynaoğlu, Recep Niyaz, Fink, Yakoubi, Özgür Çek (Dk. 76 Kweuke), Ahmet İlhan Özek, Muhammed Emin Balcılar (Dk.65 Al-Quraishi)

Goller: Dk. 30 Ahmet İlhan, Dk. 33 ve 51 Robin Yalçın, Dk. 90+5 Kweuke (Çaykur Rizespor), Dk. 55 Furkan Safi, Dk. 57 Olcay Turhan (Manisa Büyükşehir Belediyespor)

Editör: Haber Merkezi