Geride kalan karşılaşmalarda Çaykur Rizespor'un 4 Akhisar takımının 3 galibiyeti bulunurken, 3 maçta da eşitlik bozulmadı. Maç öncesi istatistiklerde Çaykur Rizespor üstünlüğü gözüküyor. Ç. Rizespor'un attığı 14 gole, Ege temsilcisi 11 golle karşılık verdi. 2010 yılında ilk kez karşı karşıya gelen ve iki takımın 0-­0 beraberliği ile başlayan 6 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 10 maçta tarafların birbirlerine çokta üstünlük sağlayamadıkları gözleniyor.İki takım en son 2015­-2016 sezonunda oynadıkları iki lig maçında karşı karşıya geldi. Rize'de oynanan maçı Akhisar 2-0 kazanırken Manisa'da oynanan maç 1-1 berabere tamamlanmıştı.

2012 yılında iki ekip Süper Lig'e çıkmak için final karşılaşmasına çıkmıştı. Bu maçı deplasman takımı Akhisar Belediye 2­1 kazanarak Süper Lig'e direk yükselmişti. O sezon Play­-Off`ta mücadele eden Rize temsilcisi Süper Lig sevincini bir sonraki seneye bırakmıştı.

Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

Süper Lig'in 3. haftasında Pazar günü 17.00'de ÇAYKUR DİDİ Stadyumu`nda oynanacak olan maçı Ali Palabıyık yönetecek. Rizespor`da sakatlığı bulunan Kweuke bu maç kadrosunda yer alamıyor. Akhisar takımında ise önemli bir eksik bulunmuyor.

DÜDÜK ALİ PALABIYIK'TA

Çaykur Rizespor'umuzun bugün Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek.
Ankara bölgesi hakemi olan Palabıyık 2003 yılından bu yana liglerde düdük çalıyor. Ali Palabıyık geçen sezon Rize'de oynana Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ve Final Aşaması maçında Çaykur Rizespor Galatasaray müsabakasında düdük çalmıştı. Bu maçı deplasman takımı sarı-kırmızılılar 3-1 kazanmıştı.


Editör: Haber Merkezi