Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu programda Hopa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İskender, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, HAK-İŞ Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, MÜSİAD'lı işadamları ve sendika üyelerine konular uzmanlar tarafından anlatıldı.

DABAK; 'İŞ BARIŞI', İŞVEREN VE İŞÇİ ARASINDA SAĞLANMALIDIR
Programda MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak yaptığı konuşmada şunları söyledi; 'İş Barışı' sağlama yönünden işveren, işçi, işbirliğini en üst düzeye taşımalıyız. İş verimliliğini artırıp bölgemiz, ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için bilgi üretmeye, ar-ge çalışmalarına önem verme, yenilikçi ürünler elde edip, üretimde bulunma ve helalinden bol kazan elde edilmesi bakımından bu tür programlar birer vesile olmaktadır'

Bizler MÜSİAD çerçevesinden baktığımızda her zaman helal rızık peşinde olan bir işveren topluluğu olarak öne çıktık. Emeğin hakkının verilmesi gerektiğini, ülkemiz için işveren ve işçi olarak çok çalışmamız, üretmemiz, tasarlamamız gerektiğini altını çizerek defalarca vurguladık. Bu konularda oldukça fazla rapor hazırlandı, toplantılar yapıldı. MÜSİAD Rize Şubesi olarak da geçtiğimiz yıllarda çok sayıda faaliyet düzenledik.' dedi.

Son olarak başkan Dabak sözlerine söyle devam etti; 'Bildiğiniz üzere ülke olarak, 15 Temmuz gibi bir darbe teşebbüsünden geçtik. İşçisiyle, işvereniyle, bütün toplum kesimleriyle yeni bir Milli mücadele ruhunu yaşadık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de bir an evvel acil şifalar diliyorum. Ülkemizin de böylesi kötü olaylar bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Toplantının hayırlara vesile olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim' dedi.

Proje eğitim koordinatörü Hayati Körpe ise konu hakkında şöyle konuştu; 'Projemizin amacı insan kaynaklarına daha fazla yatırım yaparak, işçilerin ve işçi temsilcilerinin uyum yeteneklerini, niteliklerini yeterliliklerini artırmak ve işçi, işveren, Sivil Toplum Örgütleri ve kamu kuruluşları arasında sosyal diyalogu güçlendirmektir. Programlarımızı Türkiye'de sınırlı sayıda ve önemli illerde yapılacağız, Konya, Kayseri ve Sivas ardından da Rize'de yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje kapsamında yaptığımız çalıştaylarımızda İş kanunu, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal diyalog ve sosyal ortakların rolü, mesleki eğitim gibi ana başlıklar halinde katılımcılarına üç gün boyunca eğitimler vereceğiz, bu noktada başta MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve HAK-İŞ yetkililerine ev sahipliğinden dolayı Hopa Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet İskender'e göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim' dedi.

Programın eğitimleri Gazi Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Arş. Gör. Işıl Kurnaz Baltacı ve Aksaray Üniversitesi Dr. Volkan Işık tarafından anlatıldı

Editör: Haber Merkezi