Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son dakikalarda şanssız bir gol yediklerini belirterek, 'İlk yarıda iki tane çok net hata yaptık ve 2-0 geriye düşebilirdik. Daha sonra mükemmel bir gol attık. Peşinden Emre'nin güzel bir golü vardı. İkinci yarı özellikle Başakşehir iki oyuncu değiştirince oyunun orta sahadaki tüm üstünlüğü bize geçmişti, 3 puanı kaçırdık diye üzülürken 3 puanı verdik. Burada oyuncu kalitesi önemli. Başakşehir'in deneyimli oyuncuları var. Yeni bir takımız, oyuncularımızın 90 dakika içinde en fazla gol atan, en az gol yiyen takımına karşı, lider takımına karşı, karakterli, rakibe karşılık veren oyundan sonra son dakikada mağlup olmak hem oyuncularım hem şahsım adıma üzücü. Maçın hakkı beraberlikti ama futbol bu. Kornerde kafamızdan sıyırıyor, oyuncumuza çarpıp gol oluyor. Rakibimizi tebrik ediyoruz, biz işimize bakacağız' şeklinde konuştu.

Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor

'İki kaliteli oyuncu aramıza katılınca takımın farkı daha çok ortaya çıkacaktır'
Basın mensuplarının maçın hakemi ve yeni oyuncular ile ilgili sorusuna ise tecrübeli teknik adam, 'Hakemle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sağlıklı bir yorum yapmak için maçı daha net izlemek lazım. İki stoper değişik oynadık. Sarı kart cezası ve hastalandı. Ama Robin ile Yakubi ne olursa olsun genelde ben beğendim. Dışarıda beklemelerine rağmen özellikle ikinci yarı topla çıkışı, kapasitemize göre onun çok üzerinde oynayan bir futbol takımı var. İki kaliteli oyuncu aramıza katılınca takımın farkı daha çok ortaya çıkacaktır. Rizespor yeni bir takım, yaş 24 ortalaması var. Zamana ihtiyacımız var. İki kaliteli oyuncumuz olsa, maç farka gidebilirdi' şeklinde karşılık verdi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı:
'Vodafone Arena'ya lider gidiyoruz'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 'Şimdilik şampiyonluk lafını söylemek bizim için çok yorucu olur. Bu yarışın içinde Türk futbolu için bir şeyler verebiliyor muyuz buna bakıyoruz' dedi.
Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Ligin en az gol yiyen, en çok gol atan takımıyız'
Oyunun başında hemen baskı kurmak istediklerini belirten Avcı, 'Maçın başında net pozisyon bulduk. İlk yarıyı değerlendirirsek, fizik kalitesi yüksek, atletik oyunculardan kurulu, bize alan vermemeye çalışan bir takıma karşı 3 net pozisyon bulduk. Biz böyle pozisyon veren dağınık görüntüsü olan bir takım değildik. Rakibin 86'da girdiği bir pozisyon var. Rizespor duran toplardan 6 gol yemişlerdi. Buna çalıştık. 11 haftada 9 galibiyet 2 beraberlik. İki sallantılı maçımız var. Büyürken, böyle maçları kazanmak önemlidir. Rizespor buradan puan ya da 3 puan alabilirdi. İyi bir mücadele gösterdiler. Bugün puan farkıyla, ligin en az gol yiyen, en çok gol atan takımıyız. Gelişiyoruz, bunun keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Oyuncularımı da adım adım büyüdükleri için her şeye rağmen kazanmak çok önemliydi. Kazandıkları için tebrik ediyorum' dedi.

'Şampiyonluktan söz etmiyoruz, şampiyonluk bir sonuçtur'
Basın mensuplarının 'lidersiniz şampiyonluğu düşünüyor musunuz?' sorusuna ise Avcı, 'Şampiyonluktan söz etmiyoruz, şampiyonluk bir sonuçtur. Hafta hafta bakıyoruz. İlk yarı bittiğinde nerede olacağız. Ondan sonra bu yol haritası nereye çıkacak. Ona göre değerlendirme lazım. Yarın bu maçı kapatıp, Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Hiçbir kaygımız yok. Vodafone Arena'ya lider gidiyoruz. Özellikle bizim bu hafta olmayan daha organize olmuş bir takım görüntüsünü Vodafone Arena'da seyrettirmek istiyoruz. Şimdilik şampiyonluk lafını söylemek bizim için çok yorucu olur. Bu yarışın içinde Türk futbolu için bir şeyler verebiliyor muyuz buna bakıyoruz' şeklinde cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi